- hirdetés -

A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon földijeink nem csak látogatóként, hanem kiállítóként is megfordultak.
Április 24-én a Millenárison a Szabó Magda terembe, majd másnap a Márai terembe  költözött be egy-egy órára Orosháza, hiszen a fesztivál keretében a Justh Zsigmond Városi Könyvtár mutatkozott be, a mára már határainkon túl is ismert játékával: Veszíts el egy könyvet!
Szombaton feltérképezték a terepet az orosháziak és miközben barangoltak a könyvfesztiválon, interjút adtak a Kossuth Rádiónak is. Ezt követően neves vendégekkel várták az érdeklődőket 12.30-tól a Szabó Magda terembe, ahol a téma az orosházi könyvtár által indított, és méltán népszerű Veszíts el egy könyvet! játék volt. A játék mellett a könyvekről, az olvasásról is beszélgethettek az érdeklődők Ránki Júliával, Grecsó Krisztiánnal, Horváth Attilával, Karinthy Mártonnal és Kiss Ottóval. Buzai Csaba élménybeszámolóját itt olvashatja, erről az oldalról a Kossuth Rádió riportját is letöltheti.
A fesztivál alkalmat adott arra is, hogy a mesélő Orosháza is megjelenjen a könyvet szerető érdeklődő látogatók körében. Károlyi Fülöp Béla Orosházán már jól ismert meséskönyvének történetei elevenedtek meg a meseíró felolvasásában. Buzai Csaba könyvtáros beszélgetett a szerzővel, de nem csupán vele, hanem két, ma már ismert grafikusunkat is bemutatta. Tóth Nóri és Mester Kata is már több meséskönyv illusztrálásán vannak túl.
Meseolvasás, rajzolás, könyvelvesztés, műveltségi vetélkedő, szórakoztatta a nagyérdemű közönséget vasárnap Budapesten a Márai teremben. Az eseményről Károlyi Fülöp Béla fotóit itt nézheti meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.