- hirdetés -

A női kézicsapat nyerhetett volna a fővárosban, ám a sok hiba a végjátékban megbosszulta magát.
Pénzügyőr-Spartacus – Orosháza-Gyopárosfürdő KSC  37 – 32 (20-21)
NB I/B-s női kézilabda mérkőzés Budapaest, 60 néző. Vezette: Jojántai – Hein
Orosháza: Mészáros – Ancsin T. 10, Such 6, Rózsa 4, Fazekas 1, Németh, Kovács B 1. cs.: Száva (kapus), Ancsin K. 1, Bodrogi 2, Juhász 1, Krivik, Volencsik, Kovács A 6.
Edző: Mikus István

A Spartacus legjobb dobói: Schneck D. 15 és Fundák 5.
Az utolsó három mérkőzést meg kellett volna nyerni az orosházi lányoknak, hogy a kiesés réme ne fenyegesse a csapatot. Győzni mentek a Pénzügyőr otthonába és ennek megfelelő elszántsággal és vehemenciával vetették magukat a küzdelembe. Jó kezdés után az 5. percben már 2-5-ös vendég vezetést mutatott  az eredményjelző. Ettől felébredt a hazai csapat és szorosabbá tették a meccset (10. perc 7-7). Nagy küzdelem jellemezte a találkozót. Fej fej mellett haladtak a csapatok. Az orosházi lányok állták a sarat és végig megtartották az egy-két gólos vezetést. A Pénzügyőr maximum döntetlenig tudott eljutni, de a szünetre egygólos vendég előnnyel mehettek a csapatok.
Jól folytatták a lányok a pihenő után is. A támadások rendre góllal fejeződtek be, a védelem pedig hatékonyan működött. Ennek eredményeképp négygólos előnyre tudtak szert tenni (36. perc 20-24).
Ekkor érthetetlen dolog történt. Ahelyett, hogy egy kicsit elkezdtük volna lassítani a játékot, belementünk egy rohanó tempójú adok-kapok küzdelembe. A nagy rohanásba aztán törvényszerűen be-becsúsztak a hibák. Több alkalommal is naggyá tettük a fővárosiak kapusát. A fordulat a 46. percig váratott magára. Ekkorra elfogyott az előny, sőt  a hazaiak – a mérkőzés során először – átvették a vezetést (46. perc 28-27). A rohanás tovább folytatódott, de ekkor már az orosházi csapat futott az eredmény után. A vendéglátók megnyugodtak, különösen azután, hogy a vendég ziccerek sorra kimaradtak (55. perc 35-28).
A végére még nekidurálta magát a csapatunk, fel is zárkóztunk valamelyest, de az idő már nem volt elegendő az újabb fordulathoz. Maradt az ötgólos hazai győzelem, az orosházi csapat számára pedig a matematikai esély a bennmaradásra, illetve a remény, hogy esetleg a későbbiek folyamán valamelyik csapat visszalép.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.