- hirdetés -

Veretlenül jutottak tovább a nyíregyházi elődöntőből az orosháziak az Adidas gyermekbajnokságban. A hétvégén lesz a döntő.

Nyíregyházán rendezték meg az Adidas gyermekbajnokság U14-es korosztályának országos elődöntőjét április 16-án. Négy csapat (XVI. kerületi KMSE, Váci KSE, Nyírsuli Nyíregyháza, Orosházi FKSE) vett részt a küzdelemben körmérkőzést játszva, az első két helyezett jutott az országos döntőbe.
Az első meccset a hazai csapattal játszotta az Orosháza. Nagy küzdelem és harc folyt a pályán, de a szigorú védekezés meghozta a gyümölcsét. A folyamatos emberhátrányok ellenére is előnyre tett szert az Orosháza. A kapusok hétméterest hárítottak, támadásban pedig sikerültek a lövések, így a végén a mieink örülhettek a győzelemnek: Nyírsuli Nyíregyháza – Orosházi FKSE 15 – 21.

A második mérkőzésen a budapesti Lakóhely csapatával mérkőztek meg az orosházi srácok. Jól képzett csapattal játszottak, a kemény védekezés és a szerezett labdák gyors, pontos befejezése dominált. Ezt jobban bírták az orosháziak, így a második félidőben már mindenki pályára léphetett. A cserék is éltek a lehetőséggel, és az előny még nőtt is. 8 gólos győzelem lett a vége: Orosházi FKSE – XVI. kerületi KMSE 30 – 22.

Az országos döntőbe jutott csapat (Fotó: OFKSE)
Az országos döntőbe jutott csapat (Fotó: OFKSE)

A harmadik összecsapás rögtön a másodikat követte, mindössze öt perc pihenő után kellett játszaniuk az orosháziaknak a Vác együttesével. A tét itt már csak az volt, hogy az országos bajnokot, az Elektromos csapatát elkerülik-e?
Nem volt egyszerű a találkozó, hiszen rövid időn belül már a harmadik meccsen kellett helytállniuk az orosházi fiúknak. A végére így is nagyarányú győzelmet ünnepelhetett a csapat, ami azt jelentette, hogy veretlenül került be az alsóörsi országos döntőbe: Orosházi FKSE Váci KSE 31 – 19.
Az országos döntőben az MKB Alsóörs A, az MKB Alsóörs B és a Túrkeve együttese lesz az ellenfél. A megmérettetés most hétvégén lesz, pénteken és szombaton. Az orosházi fiúk csütörtökön utaznak Alsóörsre.
Kopornyik Zsolt edző az országos elődöntő után a következőket nyilatkozta:
– Gratulálok a fiúknak az országos döntőbe kerüléshez. Örülök, hogy veretlenül sikerült abszolválni. Nagyon harcosan és férfiasan játszottunk, amire a továbbiakban is szükség lesz, hiszen bombaerős csoportba kerültünk. Itt minden pont bravúrnak számít majd.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.