- hirdetés -

Lelkes játék, pörgő játékosok, győzelem – erre vártunk már fordulók óta, s íme, szombat este a gyulaiak ellen megvalósult.
Orosháza-Gyopárosfürdő KSC – Ferbonex-Gyulai SE 31 – 26 (15 – 7)
NB I/B-s női bajnoki kézilabda mérkőzés, Orosháza, Táncsics csarnok, 200 néző.
Vezette: Kugyela – Száva.

Orosháza: Mészáros – ANCSIN T. 5, SUCH 5, RÓZSA 4, Fazekas, Kovács B 1, Kránitz. Cs.: Gyarmati (kapus), Németh, Bodrogi 3, Ancsin K 2, JUHÁSZ 4, Krivik, KOVÁCS A 7.
Edző: Mikus István

Kiállítások: 10 perc ill. 2 perc. Hétméteresek: 2/1  ill. 5/4.
Valahogy látszott a győzelem a lányokon. Az első pillanattól fogva pörgött a csapat és az is érezhető volt, hogy ezen az estén, történjék bármi, nem adják olcsón a bőrüket.
Agresszív védekezésből bátor támadásokat indítottak és már az első percekben tudatosították a gyulaiakkal, hogy ez a meccs nem lesz sétagalopp (5. perc 3-1). A nagy akarás miatt persze sok hiba csúszott a támadásokba, de lelkes védőmunkával (a kapuban Mészáros Melinda is többször remekelt) ezt kompenzálták. Kevés gól esett az első húsz percben (20. perc 5-4).
Ezután jött a fordulat. Hogy Ancsin Kati beállítása okozta-e, vagy sem, ki tudja? Lényeg, hogy a kemény védekezés megmaradt és a támadásaink rendre góllal fejeződtek be. Labdát szereztünk, lerohantunk, átlőttünk, bejátszottunk. A félidő utolsó tíz percének jó játéka megnyugtató előnyt hozott a szünetre.

A kemény védőjáték volt az alapja a győzelemnek (klikk a képre) Fotók: Melega Krisztián
A kemény védőjáték volt az alapja a győzelemnek (klikk a képre) Fotók: Melega Krisztián
A pihenő után sem lehetett a hazaiak hozzáállására rosszat mondani. Tartották a megszerzett előnyt. A kissé tartalékosan felálló vendégek megpróbáltak mindent a felzárkózás érdekében, de öt gólnál közelebb nem tudtak kerülni. A néha őrzőjétől megszabaduló Gábor Eszter tartotta meccsben a fürdővárosiakat, de mint tudjuk, egy fecske…
A mieinknél a születésnapos Ancsin Timi, a végig robogó Rózsa Vera és Such Tamara mellé felzárkózott a fiatal Juhász Dalma és a sérüléséből visszatért Kovács Anna. (Utóbbi a csapat legeredményesebb játékosa lett) Az előny birtokában (45. perc 21-15, 50. perc 25-19) sorra szép és sokszor váratlan megoldásokkal lepték meg a gyulaiakat és késztették tapsra az orosházi szurkolókat. Minden pályára lépő játékosunk hozzá tudta tenni a magáét a meccshez, amelynek ezek után nem is lehetett más végkifejlete, mint orosházi győzelem.
Igazából ilyenkor, ilyen játék és hozzáállás láttán sajnálja igazán az ember a sok elhullajtott pontot. Összességében a pontatlanságok ellenére is jó, közönségszórakoztató mérkőzést láthatott a publikum, a lányok pedig megérdemlik a dicséretet.
Mikus István: – Másfél hónapja dolgozom a csapattal. Sok problémát kellett és kell orvosolni. Most úgy tűnik, alakul valami. Motiváltan, helyenként jól játszottak a lányok, és persze két lövővel könnyebb.
Gazsó György: – Sajnos a legmegbízhatóbb és leggólerősebb játékosom nélkül kellett pályára lépnünk. Az orosháziak az első félidőben el tudtak lépni, mi pedig ezt nem tudtuk már behozni. Megérdemelt hazai győzelem született.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.