- hirdetés -

A felújított Eötvös-csarnok avatásának záró akkordjaként került sor az OFKSE és a romániai CSM Oradea kézilabdázóinak összecsapására. A mieink és az orosházi szurkolók győztes meccsel avatták a csarnokot, a csak nevében barátságos mérkőzésen.
Orosházi FKSE – CSM Oradea: 33 – 27 (15 – 14)
Barátságos férfi kézilabda mérkőzés, Orosháza, Eötvös-csarnok.
Vezette: Kolarovszki – Szabó.

Orosháza: Herjeczki – Raffai 1, KOVÁCS A 6, Berta 3, KARDOS 9, Dukic 4, Balda 5. cs.: Szikora, Kovács R. (kapusok), Bajusz 1, Gazsó, DUNKL 2, Varga 1, Kósa, Országh 1, Gőber.
Edző: Füzesi Ferenc

Kiállítások: 4 perc ill. 6 perc- Hétméteresek: 4/3 ill. 1/1.
Barátságos meccs ide, barátságos meccs oda, a két csapat, a bajnokikon megszokott hévvel esett egymásnak. Az első két gólt a nagyváradiak szerezték, ami ébresztőként hatott a mieinkre. Át is vettük a vezetést három percen belül és a mérkőzés folyamán már nem is engedtük ki a kezünkből (5. perc 4-3).
Ezután két remek labdaszerzésnek köszönhetően kezdett elhúzni a hazai csapat. Jól védekeztünk és bátran támadtunk ebben az időszakban. A kialakult 3-4 gólos különbséget (10. perc 8-4, 20. perc 13-9) egészen a 25. percig tartani tudtuk. Ekkor – talán a mieink egy kicsit könnyebben vették a játékot – véget ért a nyugodt vezetés időszaka. Jól irányzott távoli lövéseknek köszönhetően a romániai csapat elkezdett zárkózni. Volt ebben némi szerencse is,( Herjeczki kapus három ízben is elérte a labdát, ám az mindannyiszor a kezéről a hálóba pattant) de inkább a lazább védekezésnek köszönhetően, mindössze egyetlen gól volt a szünetben a hazai előny.
A második félidő, az elsőhöz hasonlóan nagyváradi góllal kezdődött. A vendégek ezzel kiegyenlítettek, de a mérkőzés e periódusában voltak legközelebb a győzelemhez. Az orosházi csapat összekapta magát és elkezdte – már ami az elhúzást illeti – lemásolni az első félidőt (40. p. 21-17). A szünet utáni, román nyitott védekezéssel szemben sok, kapu felé irányuló mozgással, befutással operáltak a mieink és ennek meg is lett az eredménye. Újra megnyugtatóra nőtt az előny(45. perc 25-19).
Ezen időszakban nemcsak jól, de sokszor kifejezetten látványosan játszottak a fiúk. Ki kell emelni Kovács Attilát, aki hat gólja mellett parádés gólpasszokat is adott és Kardos Robit, aki a teljes arzenált felvonultatva (fül mellé, rövid alsó, hosszú alsó, felső, cunder, stb.) kergette őrületbe a román hálóőrt. A közönség jól szórakozott, hisz az első félidőtől eltérően nem következett a végére a vendég csapat „feltámadása”. Maradt az előny és a végén jogosan csattant fel a vastaps és a „szép volt fúk”.
Füzesi Ferenc: – Az eredménnyel elégedett vagyok,de az első félidei játékunk bőven hagyott maga után kívánni valót. Ennek a szünetben hangot is adtam és a második játékrészben már nem kellett bosszankodnom. Örülök hogy győzelemmel avathattuk a csarnokot. Most két hétig csak a Miskolc elleni, nagyon fontos meccsre készülünk. Remélem az után is jó lesz a kedvünk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.