- hirdetés -

A hazai női kézilabdázás fellegvárában szerepeltek az orosházi leánycsapatok.
Az idén 25. évfordulójához érkezett a Győrben megrendezett, immár nemzetközileg is komoly hírnévnek örvendő Balázs-kupa nemzetközi utánpótlás kézilabdatorna. A kiemelkedő sportesemény Győr város sportcsarnokaiban zajlott március 27. és április 1. között. Az Orosháza-Gyopárosfürdő KSC két korosztállyal képviseltette magát a rangos viadalon.

Tíz csapat a korosztályban

Az 1995-ös korosztályban tíz csapat kezdte meg a küzdelmeket – a ’96-os születésű orosháziak mellett olyan neves együttesek, mint a Győri Audi ETO vagy az osztrák Hypo NÖ gárdája.
A nyitónapon felemás rajtot vettek az OKSC-s lányok, először magabiztosan legyőzték a ŠKP Bratislava „B” csapatát, majd vereséget szenvedtek a győri Gárdonyi DSE együttesétől.

A '96-osok
Neves együttesekkel mérkőztek a '96-os lányok
A másnapi folytatásban is egy győzelem és egy vereség volt a lányok mérlege, délelőtt a Hypo-tól kaptak ki, délután pedig fölényesen verték a Toldi DSE csapatát.
A harmadik játéknapon az alsó ág rájátszásában hibátlanul teljesítettek az orosházi fiatalok, előbb a Győrújbarát, majd a szlovákiai SK Talent Dunaszerdahely gárdáját győzték le meggyőző fölénnyel, így a zárónapon az ötödik helyért játszhattak.
Az utolsó mérkőzésen az ŠKP Bratislava „A” csapata volt az OKSC ellenfele, akiket fordulatos mérkőzésen, dicséretes teljesítménnyel győztek le, így megnyerték az alsó ág küzdelmeit és megszerezték a korosztály ötödik helyét.
Az 1996-os orosházi csapat eredményei:
ŠKP Bratislava „B” – Orosháza KSC 9-22
Orosháza KSC – Gárdonyi DSE 11-16
Orosháza KSC – Hypo NÖ 6-13
Toldi DSE – Orosháza KSC 2-26
Orosháza KSC – Győrújbaráti DSE 21-3
SK Talent Dunaszerdahely – Orosháza KSC 7-13
ŠKP Bratislava „B” – Orosháza KSC 12-14

Harmadik helyért játszottak

Az 1997-esek korcsoportjában 18 csapat mérte össze tudását, a hazai együttesek mellett osztrák, cseh, szlovák, szlovén és horvát társulatok neveztek a viadalra.

A '97-esek
Három napig remekeltek a '97-esek
Az OKSC-s lányok az első két napon nem találtak legyőzőre. A nyitónapon előbb a Szombathelyi Sportiskola, majd a szlovén RK Šempeter-Vrtojba csapatait győzték le, így csoportgyőztesként folytathatták a tornát.
Másnap a felső ág rájátszásában a cseh HK Hodonin és a Miskolci Sportiskola együttesét múlták felül az orosháziak, mindkét találkozón magabiztos, nagy arányú győzelmet aratva.
A harmadik napon a későbbi kupagyőztes győri Toldi DSE megtörte ugyan a lányok lendületét és megszakította veretlenségi sorozatukat, ám az orosháziak gyorsan talpraálltak és a következő mérkőzésen ismét diadalt arattak, ezúttal a szlovákiai SK Talent Dunaszerdahely ellenében.
A Balázs-kupa zárónapján az OKSC 1997-es együttese végül a harmadik helyért játszhatott a győri Gárdonyi DSE ellen. Az orosházi lányok a sorsdöntő találkozóra azonban sajnos semmit nem tudtak átmenteni az előző három nap remek teljesítményéből, így kicsúszott kezükből a bronzérem, a negyedik helyen végeztek.
Az 1997-es orosházi csapat eredményei:
Szombathelyi SI – Orosháza KSC 10-11
Orosháza KSC – RK Šempeter-Vrtojba 16-10
Orosháza KSC – HK Hodonin 20-7
MISI Miskolc – Orosháza KSC 7-15
Orosháza KSC – Toldi DSE 14-26
SK Talent Dunaszerdahely – Orosháza KSC 10-17
Gárdonyi DSE – Orosháza KSC 19-11
Az orosházi lányok a mérkőzések közötti szabadidejükben megtekintették a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatának edzését, ahol találkozhattak példaképeikkel, többek között Görbicz Anitával, Hornyák Ágnessel, valamint a kiváló idegenlégiósokkal, Eduarda Amorimmal és Katarina Mravikovával is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.