- hirdetés -

Újabb vereséget szenvedett női csapatunk, nem bírtak a Hajdúnánással.
Orosháza-Gyopárosfürdő KSC – Hajdúnánás Termál SC 24 – 31 (11 – 16)
NB I/B-s női bajnoki kézilabda-mérkőzés, Orosháza, Táncsics-csarnok
Vezette: Alapi, Kovács

Orosháza: Mészáros – Ancsin T. 9, Such 3, Rózsa 4, Fazekas 1, Németh, Kovács 2. Csere: Hanusz (kapus), Bodrogi 3, Kránitz 1, Szabó, Ancsin K., Krivik, Juhász 1.
Edző: Mikus István

Az ellenfél legjobb dobói: Takács A. 8, Csányi E. 6
Kiállítások: 4 – 4 perc. Hétméteresek: 4/4 ill. 3/2.
Orosházi góllal indult a találkozó, de a következő öt perc egyetlen hazai találatot sem hozott. Volt viszont három hajdúnánási, így az 5. percben 1-3-at mutatott az eredményjelző. Sorozatban kimaradtak a helyzeteink vagy egyszerűen csak eladtuk a labdát. A 9. percben sikerült egy büntetőt belőni, 2-5 volt ekkor az állás.
Ezt követően jött egy kiegyensúlyozottabb periódus, a lányok hajtottak, és fel is jöttek két gólra. A félidő közepén 7-5-re vitt az ellenfél. Felváltva estek a gólok, néggyel elment a Hajdúnánás, de jött válaszként három orosházi gól. Felgyorsult a játék, a 25. percben már csak egy volt közte.
A félidő hajrájában kiegyenlíthettünk volna, ehelyett ismét elment az ellenfél, a 28. percre már néggyel. A félidőben pedig 16-11-es vendég előnnyel mehettek pihenőre a csapatok.
Sajnos a második játékrész sem indult jobban, rögtön betalált az ellenfél. Az orosházi lányok azonban próbálkoztak, és egy-egy jobb periódusban zsinórban többször is betaláltak. Kapusunk is jól teljesített, lőttünk hármat és védett hármat, a 40. percben 17-21 állt az eredményjelzőn.
Hullámzó volt a játék, de három gólnál jobban nem tudtuk megközelíteni a vendégeket. Hiába próbálkoztak, nem jöttek be a támadások. A beállósig több alkalommal nem jutott el a labda, az átlövések pedig sokszor elkerülték a kaput.
Az 50. percre már megint hat volt közte, és így ment ez egészen a végéig. Az 57. percben már 31-23-ra húzott el a vendégcsapat. Egy perccel a vége előtt egy hétméteresből még betaláltunk, és ez is lett a vége: 31-24-re kapott ki női kézilabdacsapatunk a Hajdúnánás együttesétől.
Mikus István:
– Ez a csapat – főleg a belső posztokon – erősebb volt nálunk, ezt el kell fogadni. Nagyon sok ziccert kihagytunk, de úgy érzem, megpróbáltunk mindent, amit lehetett. Sajnos egy lövővel nem tudjuk megoldani ezt a játékot. A következő meccsen a Gyulát meg kell vernünk.
Molnár András:
– Végig kézben tartottuk a meccset, bár sok átlövésünk eredménytelen volt. Azt gondolom, a játék legfőbb elemeiben felül tudtuk múlni az ellenfelet.

Az ifiknek sem sikerült, 36-26 arányú vereséget szenvedtek a kora délutáni találkozón.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.