- hirdetés -

Kikapott a megyei rangadón a női csapat, így a kiesőzónába csúszott.
Csorvás SK – Orosháza-Gyopárosfürdő KSC 28-22 (15-11)
NB I/B-s női bajnoki kézilabda mérkőzés, Békéscsaba, 300 néző
Vezette: Szécsi, Szőke

Orosháza: Mészáros – Ancsin T. 6, SUCH 11, Rózsa 2, Fazekas, Juhász 1, Kovács. csere: Hanusz (kapus) Németh, Krivik 1, Kránitz, Bodrogi, Szabó 1, Kránitz.
Edző: Mikus István

Az ellenfél legjobb dobói: Forczek 8, Hajduch 7, Elhardt 5
Kiállítások: 12 perc ill. 8 perc. Hétméteresek: 3/2 ill. 8/6.
Még soha nem győzött az orosházi csapat a megyei rivális Csorvás otthonában. Ezt a rossz sorozatot szerették volna megtörni a lányok, hogy a győzelemmel meneküljenek a kiesés réme elöl.
Idegesen kezdett mindkét csapat, de az Orosháza szedte össze magát hamarabb, a 7. percben 2-4-re vezettek a mieink. Továbbra is sok hiba és kihagyott helyzet jellemezte mindkét csapat játékát, de maradt az orosházi előny a félidő közepére (15. perc 6-9). A következő percekben az eddiginél is több ziccert hagytunk ki, ami előre vetítette a bajokat. A 20. percben még 8-10-re vezettünk, de innentől kezdve a Csorvás megtáltosodott: szinte minden helyzetéből gólt lőtt, míg mi szinte minden helyzetünket kihagytunk.
A második félidőben is folytatódott a nagy csata. A 40. percre sikerült felzárkózni 2 gólra (17-15). A következő 15 percben felváltva estek a gólok, és továbbra is a küzdelem dominált a pályán. A 24. percben 23-21 állt az eredményjelzőn. Ekkor kellett volna egy nagy rohammal meglepni a Csorvást, de a végjáték nem jött be a mieinknek. Elfáradt a csapat, rendre rossz megoldásokat választottak a lányok, felőrölte az erőt az eredmény utáni rohanás. Az utolsó 5 percet 5-1-re nyerték a hazaiak.
Végig ott volt az Orosháza kezében a lehetőség, hogy megverje megyei riválisát. Ha csak a ziccerek felét belövik, másként alakul a meccs. De a sportban nincs feltételes mód, a helyzetek kimaradtak, a vendéglátók pedig végig fegyelmezetten játszottak és megérdemelten nyertek. Ezzel a vereséggel igen nehéz helyzetbe került a női csapat, hiszen az utolsó előtti helyen áll a tabellán. A hátralévő 6 fordulóból azonban 5 meccs itthon lesz, így megvan az esély a pontok levadászására.
Mikus István: – A kevesebbet hibázó hazai csapat a küzdelmes meccsen megérdemelten tartotta otthon a nagyon fontos 2 pontot.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.