- hirdetés -

Lejárt a pártok ideje, nem kopogtathatnak tovább az ajánlószelvényekért. Március 19-ig gyűjthették össze a jelöltek, pártok az induláshoz szükséges 750 cédulát.
Április 11-én lesz az országgyűlési választás első fordulója. Ekkor a szavazók egyrészt dönthetnek arról, hogy kit szeretnének az egyéni választókerületükben képviselőnek. Másrészt szavazhatnak, hogy melyik pártot támogatják a területi listáról.
Az induláshoz szükséges kopogtatócédulákat péntekig gyűjthették össze a pártok. Az összesítés alapján körzetünkben hat választási lehetőséget sorol fel a valasztas.hu. Nyilvántartásba vették a Fidesz jelöltjét, dr. Dancsó Józsefet, az MSZP jelöltjét, Varga Zoltánt, a Jobbik jelöltjét, Jámbor Nándort. Indulhat továbbá a Munkáspárt színeiben Gál Ferenc, az MDF jelöltjeként Muszka Kálmánné és az LMP jelöltje Fanaczán Istvánné is.
Nem vették nyilvántartásba Hovorka Jánost, a MIÉP jelöltjét, aki az utolsó napokban tűnt fel a politikai palettán. Bár hamarabb megjelent, de a fináléra eltűnt a Civil Mozgalom jelöltje Krnyán Imre, aki elutasítottként sem szerepel az egyéni jelöltek listáján, ellenben negyedik a CM területi listáján.
A Civil Mozgalmon kívül megyei listát a Fidesz, az MSZP, a Jobbik, az LMP és az MDF állított.
Az MSZP listáját Varga Zoltán vezeti. A Fidesz megyei listáján negyedik helyen dr. Dancsó József szerepel. Jámbor Nándor szintén a negyedik helyet foglalja el a Jobbik területi listáján. Az MDF listáján ötödik helyen szerepel Pleskó Pál, hetedik Muszka Kálmánné. Az LMP listáját Fanczán Istvánné vezeti.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.