- hirdetés -

Sorozatunkban minden párt jelöltjétől kértünk egy bemutatkozó szöveget és egy fotót. Az LMP, a Munkáspárt, az MDF, a Jobbik, az MSZP és a Fidesz jelöltjének bemutatkozását folyamatosan tesszük közzé. Lehetőséget biztosítottunk a Civil Mozgalom képviselőjének is, ám ő többszöri megkeresésünk ellenére sem reagált.
Kedves Választópolgárok!
Fanaczán Istvánné Szuchánszki Márta vagyok, a Lehet Más a Politika párt képviselő-jelöltje. 14 éve élek Orosházán, előtte Tótkomlóson laktam. Közgazdasági szakközépiskolai végzettségem van, jelenleg kétkezi munkás vagyok az orosházi konzervgyárban. Előtte több helyen dolgoztam, de azt is tudom, milyen munkanélkülinek lenni, milyen több gyereket kis pénzből eltartani, hiszen három fiamat egyedül nevelem.

Szuchanszki Márta
Fanaczán Istvánné Szuchánszki Márta
Tavaly, az EP választások idején figyeltem fel az LMP-re és megfogott az a hitvallásuk, hogy a demokráciát nekünk kell működtetni. Ez a párt meg akarja cáfolni azt a vélekedést, hogy a „politika már csak ilyen”, szakítani akar az ország fejlődését akadályozó megosztottsággal, nem az ellenséget, hanem a megoldást keresi.
A párt programja három fő gondolat köré csoportosítható: fenntarthatóság, igazságosság és részvétel. A fenntarthatóságot a Zöld Fordulat elnevezésű programunk megvalósításával érhetnénk el. Ez egy komplex vidékfejlesztő – foglalkoztatás-bővítő – környezetvédő szemléletű fejlődési pálya, ami kiutat mutat a válságból. Olyan „zöld” munkahelyek létrehozását ösztönöznénk, amelyek a környezetkímélő ágazatokban, az energia-takarékosság jegyében jönnek létre. A megújuló energiaforrásokat kell támogatni, és ökológiai beruházásokkal kell munkahelyeket teremteni. Meg kell reformálni a hulladékgazdálkodást.
Az igazságosság fogalma alá az LMP az „Esélyt mindenkinek” programját sorolja, melynek lényege, a „színvak” esélyteremtés. A szegénység nem válogat, ezért nem lehet különválasztani a magyar és cigány lakosságot ilyen alapon. Egyforma esélyt kell teremteni mindenkinek a felemelkedésre munkahelyek teremtésével, az oktatás megreformálásával, és a szociális rendszer átalakításával.
Részvétel alatt a demokrácia megerősítését értjük. 12 pontos antikorrupciós intézkedéstervünkben többek közt minimálisra szűkítenénk a zárt ülések elrendelésének lehetőségét a képviselő-testületeknél az átlátható önkormányzati működés érdekében. A pártok finanszírozása a korrupció melegágya. Az LMP magán kezdi az átlátható finanszírozás követelményének betartását, így kampányköltései nyilvánosak a honlapján.
Az LMP a lehetőségek pártja a mai politikai palettán. Legfontosabb küldetése: szolgálni a közélet megtisztulását és az igazságosság érvényesülését a mindennapokban. Ezek megvalósításához kérjük támogatásukat.
Szuchánszki Márta, az LMP jelölje

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.