- hirdetés -

Az orosházi Spartacus Birkózó Klub sportolója, Almási Ferenc a 2009-es eredmények alapján kiérdemelte a Magyar Köztársaság jó tanulója – jó sportolója címet.
Ferenc 1996. július harmadikán született, Orosházán. Jelenleg a mezőkovácsházi Csanád Vezér Általános Iskola és Művészetoktatási Intézmény tanulója. A birkózással 5 éve ismerkedett meg, Mezőhegyesen kezdte el űzni a sportágat, majd egy év után átkerült az orosházi Spartacus Birkózó Klubhoz, ahol edzői – Id. és Ifj. Jeszenszky P. László – irányítása alatt gyorsan tanult.
Az edzésekre Mezőkovácsházáról jár át, társaival együtt.

Almási Ferenc
Almási Ferenc
– Kedvenc tantárgyam a magyar, és a fizika. A tanulást is előtérbe helyezem, rendészeti diplomát szeretnék szerezni a jövőben. Egyébként sosem volt gondom a tanulás és a sportolás összeegyeztetésével – válaszolta kérdésünkre Ferenc, mert bizony sok tehetséges fiatalnak kell választania e kettő közül. Ezt jelzi a díj elnyerése is, amiben nagy szerepe volt annak, hogy a tavalyi tanévben kitűnő eredménnyel végzett.
A 2009-es esztendőben kiváló tanulmányi eredménye mellett a birkózásban is rengeteg jó eredményt ért el, többek között Diákolimpiai bajnoki címet nyert a szabadfogásúak 61 kg-os versenyében Gyöngyösön, Magyar bajnoki 2. helyezett lett a 61 kg-os kötöttfogásúak között Kaposváron.
– A Bécsben megrendezett World Sports Festival 59 kg-os súlycsoportjában elért első helyezésem az,amit mindenképpen ki szeretnék emelni – vallja nemzetközi sikereit firtató kérdésünkre.
A Nemzeti Utánpótlás Nevelési Intézet (NUPI) minden évben megrendez egy edzőtábort Tatán, a Heraklész program keretén belül, ahová sportág szerint beválogatják a legtehetségesebb gyermekeket. Ferenc ebbe az edzőtáborba nyert meghívást. Mindezek mellett számos hazai és nemzetközi versenyen ért el dobogós helyezést.
A kimagasló teljesítmények mind a tanulás, mind pedig a sportolás területén meghozták gyümölcseit, ennek eredményeként értesítették a klubot és Ferencet, hogy a 2009-es évben a III. korcsoportban (1996-1997-ben születettek) a Magyar Köztársaság Jó tanuló – Jó Sportoló díjával tüntették ki.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.