- hirdetés -

Harmadik alkalommal rendezték meg a Szlávik István Labdarúgó Emléktornát. A 65 éves korában elhunyt sportembert a pályán érte a tragédia. Március 7-én a Táncsics sportcsarnokban gyűltek össze barátai, egykori játékostársai, családtagjai, hogy közösen emlékezzenek a kiváló sportemberre.
Papp Imre volt játszótárs megnyitója után Selmeczi László, a Berta József Kuratórium tagja méltatta Szlávik István sportpályafutását, emberi nagyságát.
A hivatalos torna előtt lépett pályára az orosházi és gyopárosi barátok csapata, akik hétről-hétre, évek óta összemérik erejüket a legendává vált „vörös salakon”. A mérkőzést Líbor István góljával a „ belvárosiak” nyerték.
A mérkőzések között néhány veterán játszótárs így emlékezett vissza Szlávik Istvánra:
Hegedűs József: – Harmadik alkalommal rendezzük meg a tornát Papp Imrével és Szénási Józseffel közösen. Szeretnénk „Petya” emlékét ilyen formában is minél tovább megőrizni.
Vér Béla: – Közel 40 évig játszottunk együtt. Kispályán kezdtük, aztán vasárnaponként a salakon. Ha esett, ha fújt, mindig játszottunk. Pista vezéregyénisége volt a csapatnak, nélküle nem kezdődött el a mérkőzés. Nem tudott veszíteni, talán ezt tartom legnagyobb erényének.
Bogdán Gyula: – Mint ember és sportember, kiváló egyéniség volt. Sok közös sikerben volt részünk, sajnos ma már csak múlt időben…

Volt csapattársai focival emlékeztek Szlávik Istvánra (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
Volt csapattársai focival emlékeztek Szlávik Istvánra (klikk a képre)
Fotók: Kecskeméti Krisztina
A négyes körmérkőzéses torna végeredménye:
1. Déva (román) 9 pont
2. Szabadka (szerb) 4 pont
3. Orosháza (A) 4 pont
4. Orosháza (B) 0 pont
Legjobb kapus: Szabó Zsolt, Orosháza (A)
Gólkirály: Emil Popa 7 gól, Déva
Legjobb mezőnyjátékos: Rudinszki Roland, Szabadka

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.