- hirdetés -

Egyedi, kézzel készített esküvői és alkalmi ruhák, melyek mögött egy kisiparos sok évi munkája rejlik.
Egy időutazáson vehettek részt azok, akik március 7-én betértek  az Evangélikus Gyülekezeti Házba, ahol egy női szabómester, Zalainé Kaczkó Ágnes esküvői és alkalmi ruha kiállítása nyílt meg ezen a napon.

Egyedi ruhákban vonultak a modellek (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina
Egyedi ruhákban vonultak a modellek (klikk a képre)
Fotó: Kecskeméti Krisztina
És hogy miért volt ez időutazás? Maga az érzés, hogy nem egy boltban, üzletben, áruházban megvásárolható tömegcikk tárult a látogatók szeme elé, hanem valami egyedi, ami arra a – filmekből ismert- korra emlékeztetett, mikor még a vevő ízlése és kívánsága is megmutatkozott a ruhadarabokon.
A kiállításon tizenhárom ruhát babán láthattunk, további ötöt pedig a szeretetszolgálat dolgozói mutattak be, körbesétálva bennük a termet a hangulathoz illő zeneszó mellett.
Zalainé Kaczkó Ágnes a szakmát Csanádapácán tanulta. Pleskonics Andrásné Terike néninél három évig volt tanuló, majd két évig segéd, ezután tette le mestervizsgáját. A szabónő nem kizárólag alkalmi darabok készítésével foglalkozik, de ahogy elmondta, leginkább ez tölti el örömmel.
Az esküvői mellett koszorúslány és újasszony ruhákat is láthatott a kiállításon megjelent mintegy 40 fő. A hangsúly azonban leginkább a fehér szaténruhákon volt, melyek közt akadt olyan is, amit 12000 teklagyöngy, és olyan is, amit 2700 ékkő díszített.

A kiállítás március 30-ig megtekinthető az Evangélikus Gyülekezeti Házban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.