- hirdetés -

Országos elődöntőbe jutottak az OKSC 1996-os születésű kézilabdás lányai.
A hét végén Békéscsabán rendezték meg a leány kézilabda Adidas Utánpótlás-bajnokság U13-as korosztályának kelet-magyarországi régiós döntőjét, ahol az orosháziak is érdekeltek voltak. Papp Mihály edző csapata korábban veretlenül nyerte a megyei bajnokságot, a mostani viadal tétje pedig az országos elődöntőbe kerülés volt.
Két hármas csoportban kezdte a küzdelmet a régiós döntő mezőnye, az Orosháza-Gyopárosfürdő KSC gárdája először Jász-Nagykun-Szolnok megye bajnokával, a Túrkevével mérkőzött. Ezt a találkozót magabiztosan nyerték a lányok, a 17-6-os végeredmény jó előjelnek ígérkezett a későbbiekre nézve.
A folytatásban a DEAC Debrecen együttesével csaptak össze az orosháziak, az a találkozó már kiélezettebb küzdelmet hozott. 7-5-ös első játékrész után a második félidőben is fej fej mellett haladt a két csapat, végül Telek Klára utolsó percben lőtt góljával 13-12-re sikerült hozni a mérkőzést.
A csoportgyőzelem megszerzése után az országos elődöntőbe jutás szempontjából létfontosságú találkozó várt az OKSC-s lányokra: a másik csoport második helyezettjével, a Békéscsabával kellett megküzdeniük a keresztjáték során. A megyei döntő során korábban már legyőzött csabaiak szerencsére nem jelentettek különösebb akadályt az Orosháza számára, így 20-16-os győzelem mellett a döntőbe kerülésnek és az ezzel járó továbbjutásnak is örülhettek a lányok.

A döntőbe jutott csapat (Fotó: OKSC)
Az országos elődöntőbe jutott csapat (Fotó: OKSC)
Az aranyéremért a Debreceni SC-SI gárdájával mérkőzhetett meg az Orosháza-Gyopárosfürdő KSC csapata. Az országos U13-as mezőny egyik legerősebb csapatával szemben szépen tartotta magát az OKSC, 7-7-es félidő után azonban egy három gólos szériával lépéselőnybe kerültek a hajdúságiak, amit már nem tudtak ledolgozni Papp Mihály tanítványai, végül 15-13-as debreceni siker született.
A régiós döntő első két helyezettje, a Debreceni SC-SI és az Orosháza-Gyopárosfürdő KSC az Adidas Utánpótlás-bajnokság országos elődöntőjébe jutott.
Papp Mihály edző a következőképpen értékelte a viadalt:
– A régiós döntő a kézilabda külön műfaja, itt egy napon négy mérkőzést kell játszani az 1996-os korosztályban. Ilyenkor minden nehézség – fáradtság, sérülés – kijön, ez a mi csapatunkat is utolérte. Úgy gondolom, hogy a nagyon jól felkészített csapatok közül a két legjobb jutott tovább. Nagyon szoros mérkőzést játszottunk a DEAC csapatával, igazából nem játszottunk jól, de három év alatt talán most volt először olyan, hogy kiélezett helyzetben a sérüléssel is megbontott csapat tudta hozni a győzelmet. A Békéscsabát végig fegyelmezett, nagyon pontos védekezéssel sikerült több góllal megverni. A Debrecen ellen ebben az évben két vereségünk és egy döntetlenünk van, ezzel a csapattal három évvel ezelőtt 26 góllal vertek meg bennünket. Idáig jutottunk, én nagyon büszke vagyok a lányokra.
Az Orosháza-Gyopárosfürdő KSC eredményei:
Orosháza-Gyopárosfürdő KSC – Túrkeve 17-6 (9-3)
Góllövők: Kónya K. 5, Szöllősi S. 4, Telek K. 3, Kránitz G. 2, Agbaria M., Antal D., Szöllősi D. 1-1.
DEAC Debrecen – Orosháza-Gyopárosfürdő KSC 12-13 (5-7)
Góllövők: Telek K. 7, Kránitz G. 3, Szöllősi S. 2, Agbaria M. 1.
Orosháza-Gyopárosfürdő KSC – Békéscsaba 20-16 (10-8)
Góllövők: Kránitz G. 7, Telek K. 4, Szöllősi S. 3, Kónya K. 2, Agbaria M., Balogh V., Ravasz M., Ulmann B. 1-1.
Orosháza-Gyopárosfürdő KSC – Debreceni SC-SI 13-15 (7-7)
Góllövők: Kónya K., Telek K. 3-3, Kránitz G., Ravasz M., Szöllősi S. 2-2, Ulmann B. 1.

Az országos elődöntőbe jutott csapat tagjai:
Aradi Edina, Ádász Diána, Szaszkó Szabina (kapusok), Agbaria Mona, Antal Dorina, Balogh Vanessza, Kónya Kinga, Kránitz Gréta, Ravasz Mariann, Szöllősi Dalma, Szöllősi Stella, Telek Klára, Tóth Alexandra, Ulmann Bernadett. Edző: Papp Mihály.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.