- hirdetés -

A Táncsics csarnokban rendezték vasárnap az Adidas Gyermek és Ifjúsági Országos Kézilabda bajnokság ’94-’95-ös korosztályának regionális döntőjét. Rangos mezőny gyűlt össze, az országos elődöntőbe jutás reményében.
A házigazda OFKSE fiataljai mellett részt vett az NB I-es Debrecen 2. csapata,  Balmazújváros, Túrkeve, és Tiszafödvár együttese. A két hármas csoportra osztott mezőnyben az orosháziak a Túrkeve és a Debrecen második csapatát kapták ellenfélül. Az első mérkőzésen a hazai fiatalok 27-13 arányban kiütötték a túrkeveieket, majd 27-17 arányban, könnyed játékkal túlléptek a „kisebbik” debreceni csapaton is, ezzel csoportgyőztesként várhatták az ellenfelet a másik hármasból. A másik csoportban, a papírformának megfelelően első helyen végzett az első számú debreceni csapat, megelőzve a balmazújvárosiakat.

Az orosháziak minden poszton jobbak voltak az ellenfeleknél (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
Az orosháziak minden poszton jobbak voltak (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
A döntőbe jutásért – a keresztbe játszás szabályai értelmében – Balmazújváros volt a mieink ellenfele. Ez a mérkőzés sem hozott meglepetést. Az orosházi csapat szabályosan átrohant a fáradtságtól szinte lépni is alig tudó újvárosiakon, így 33-17-es győzelmével elsőként biztosította helyét a döntőben. A következő mérkőzésen a Debrecen ugyancsak könnyedén intézte el a fáradt túrkeveieket. Ezzel kialakult a szakemberek által előre megjósolt döntő: OFKSE – Debrecen SE Sportiskola.
Mindkét csapat számára a negyedik(!) mérkőzés volt ezen a napon a döntő, melynek tétje már csak az volt, hogy ki, melyik csoportba kerül az országos elődöntőn. Szerencsére a mieink mestere, Kopornyik Zsolt az előző három találkozón, a biztos vezetés tudatában tudta pihentetni kulcsembereit és az eddigi kőkemény edzésmunka is szépen kamatozott. Sokkal frissebbek voltak az orosházi fiatalok, ezáltal a vártnál nagyobb különbség alakult ki már a mérkőzés kezdetén. Jól bevált fegyverüket, a kemény védekezésből indított lerohanást, a döntőn is sokszor bemutatták a fiúk. A második játékrészben több ízben is vezettek tíz góllal. A végére kicsit kiengedve is biztosan győztek 27-19 arányban.
Az OFKSE fiataljai egész napos kiegyensúlyozott, jó teljesítményükkel, teljesen megérdemelten nyerték meg a regionális döntőt, és jutottak első helyen az országos elődöntőbe, a második helyezett Debrecen társaságában.
Kopornyik Zsolt: – Nagyon meg vagyok elégedve a fiúk teljesítményével. Minden játékosom megtette a magáét és így a vártnál nagyobb fölénnyel sikerült megnyernünk a régiós küzdelmeket. Remélem, hogy az országos elődöntő rendezési jogát is sikerül megszereznünk. Az volna a legszebb – hazai közönség előtt kivívni a döntőbe jutást.

A régiógyőztes csapat : Kelemen Tamás, Kardos Gábor, Pámer Tamás, Bencze László, Bagdi Balázs, Békési Bence, Magyar Dávid, Zsigmond Gergő, Győri-Dani Dávid, Sebestyén Ákos, Megyeri Péter, Zsiga Bence, Döme Szabolcs, Ginder Attila, Magyar Zsolt, Szabó Barnabás. Edző: Kopornyik Zsolt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.