- hirdetés -

Jótékonysági harcművészeti gálát rendeztek a múlt hét végén a budapesti Sporttemplomban, ahol tatamira lépett az orosházi karatésok ifjú kitűnősége, senpai Zsiga Zsolt is.
A gáláról és a közeljövő versenyeiről, terveiről beszélgettünk a fiatal harcossal.
A gálán egy küzdelmed volt, ezt meg is nyerted. Mitől jelentős ez a győzelem?
Nagyszabású rendezvény volt, ahol rengeteg szakág, kiváló harcosokkal képviseltette magát különböző bemutatókkal. A nap csúcspontját az esti küzdelmek jelentették, ahol junior korú versenyzőként először küzdöttem élesben felnőtt harcos ellen. Egy pesti, 23 éves, fekete öves kempo-s volt az ellenfelem, akit másfél perc után egy fejrúgással sikerült legyőzni. Itthon természetesen, edzés körülmények között gyakoroltam már felnőttekkel, de élesben, versenyszerű küzdelemben egész más. Először is nincs fejvédő, aztán az elindított ütések, rúgások sokkal gyorsabbak, pontosabban vannak elhelyezve. A márciusi hollandiai felnőtt EB előtt nagyon fontos volt, hogy meglássuk, mik a hiányosságaim.
Voltak hiányosságok?
Persze. Lábbal jó voltam, combra is keményen tudtam támadni, de a kéztechnikák terén sok fejleszteni valóm van. Edzőmmel – édesapámmal – sensei Zsiga Zsolttal megbeszéltük, mit kell csinálni. Az elkövetkező néhány hétre konkrét tervet dolgozott ki, melyet az alapozás után, a jelenlegi időszakban meg kell valósítanunk. A különböző kombinációkat készség szintre kell fejleszteni, hogy később a versenyeken szinte magától előjöjjön.

Ifj. Zsiga Zsolt nagy tervekkel készül az EB-re
Ifj. Zsiga Zsolt nagy tervekkel készül az EB-re
A -70 kg a felnőtt mezőnyben, pláne egy EB-n nagyon sűrű. Számtalan kiváló harcossal szemben milyen eredményt vársz magadtól?
Kétségtelen, hogy a nemzetközi mezőny krémje lesz ott. Nagyon gyorsak, erősek, pontosak. Az mellettem szól, hogy nem sok magasabb versenyző van nálam ebben a súlyban. Ettől eltekintve azt mondom, hogy az esélytelenek nyugalmával indulhatok. Mindenképp szeretnék egy nagyon jó meccset játszani, és ha ez megadatott, akkor már tovább is jutni a nyolcba, esetleg a négybe.
Saját korosztályodban, a juniorok között is nagy feladatok várnak…
Az április 16-17-i Junior Európa Bajnokságon mindenképp jól szeretnék szerepelni. Ez azt jelenti, hogy döntő, és ha már ott vagyok, akkor győzelem. Mivel Szentesen lesz az EB, nagyon bízom benne, hogy sokan eljönnek majd Orosházáról szurkolni, és szinte hazai közönség előtt küzdhetek. Erre a versenyre nagyon készülök. Számomra az év egyik legfontosabb versenye lesz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.