- hirdetés -

Szollár Krisztián orosházi focistaként indult, majd Németországban profiskodott.
Személyes találkozásra sajnos nem sikerült sort keríteni. Krisztián ugyanis Németországban él, családjával, de kérdéseinkre így, kilométerek sokaságából is örömmel válaszolt. Indulunk a gyerekkortól, és eljutunk egészen a jelenkorig.
Milyen csapatban kezdtél el focizni?

Szollár (jobbra) öröme a gól után
Szollár (jobbra) öröme a gól után
Az orosházi MTK-nál kezdtem el klubban focizni, amit természetesen az iskolai edzések és teremtornák előztek meg. 1994-től 1997-ig az FTC (Ferencvárosi Torna Club) játékosa voltam. A magyar korosztályos válogatottban, U14-U21/58 mérkőzésen is szerepeltem. 16 évesen részt vettem a válogatottal a Németországban megrendezett Európa-bajnokságon. Itt aztán lehetőséget kaptam a Schalke 04 csapatához szerződni. 1997-től egészen 2005-ig játszottam a csapatban, 1 évet eltekintve, amikor a Rot-Weiss Essen csapatánál voltam kölcsönben. 2005 és 2009 között a Wattenscheid 09, a Preussen Münster és a Sv Darmstadt 98 csapatainál játszottam. Még a mai napig focizom, igaz már csak hobbi szinten.
Milyen poszton játszottál és mire vagy a legbüszkébb ?
Végül is minden védekező pozíciót kipróbáltam már a pályafutásom során: szélső védő,belső védő,védekező középpályás. Természetesen szívesen gondolok vissza az európai-bajnoki szereplésünkre, de igazából szerencsésnek mondhatom magam, mert mindig jó csapatokban játszottam.
Mi a véleményed a magyar és az orosházi fociról?
Sajnos nem nagyon tudom követni a magyar focit, az orosházit meg pláne nem. Már régóta tervezem, hogy elmegyek egy magyar NB I-es mérkőzésre vagy legalább is egy orosházi meccsre, de sajnos eddig a 12 év alatt ez még nem jött össze.
A gyerekeknek, akik most kezdenek el focizni, mit tanácsolnál?
A mai fiatal srácoknak csak azt tudom mondani, hogy ragadják meg a lehetőséget, ami adódik nekik a fociban, mert nagyon nagy élmények és lehetőségek állhatnak előttük, ha kitartóan és megfelelő alázattal űzik ezt a sportot.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.