- hirdetés -

Az orosházi Örökség zenekar koncertjéből láthatnak egy kis ízelítőt a blues és rock kedvelői.
A sok tagváltáson átment banda szekere fut.  A Malomban január 30-án találkozhattunk velük, ahol nagy rajongótáborukat újból megmozgatták. A fellépés előtt beszélgettünk a zenekarral többek közt eddigi pályafutásukról és jövőbeli terveikről is.
Tagok:
Rostás Lajos basszusgitár
Bagaméri András szólógitár
Csikós Gábor ének
Berta Péter dobok
Berta Pál ritmusgitár és vokál.
Mikor indult a zenekar?
Cs.G.: 2004-ben alakult a zenekar, akkor még másik felállással. Aztán több tagcserén is átment a banda, és ez a jelenlegi felállás 2007 óta él.
Milyen számokat játszotok?
B. Peti: Többek közt a ’70-es és ’80-as évek rock és blues számait, Radics Bélától, Hobó Blues Bandtől, Deák Bill Gyulától és a P. Mobiltól jó néhány feldolgozást. Saját számunk nincs még, de tervbe van véve, hogy a közeljövőben csinálunk néhány dalt.

Az Örökség egyre népszerűbb Orosházán és a környéken
Az Örökség egyre népszerűbb Orosházán és a környéken
A választott feldolgozások mennyire ismertek?
B.Pali: Bár ezek régebbi zenék, még például Peti sem élt akkor, amikor ezek a dalok megszülettek, mégis úgy érzem, hogy sokan ismerik ezeket.
Koncertezni merrefelé jártatok már?
B. Peti: Itt a megyében nagyon sok helyen felléptünk már. Ezen kívül Erdélyben is jártunk tavaly nyáron. Illetve itt a környékbeli, orosházi kocsmákban, klubokban is koncerteztünk.
Cs.G.: Erdélybe úgy jutottunk ki, hogy én csanádapácai vagyok, és van egy testvértelepülésünk, egy Apáca nevű község Erdélyben, és ezáltal sikerült ott is fellépnünk. Talán ami a legnívósabb hely, ahol eddig játszottunk, az a békéscsabai Elefánt söröző, ahová azért elég nehéz bejutni a zenekaroknak.
Vettetek már részt tehetségkutatón?
B.A.: Egy ízben igen, 2008 novemberében volt egy megyei amatőr rock-tehetségkutató. Ott sikerült nyernünk. Talán mindent elmond erről az eredményről az, hogy a zsűri tagjai között ott volt Borsodi László, Dr. Rock (Plesi) és a La Bomba egyik tagja is.
httpv://www.youtube.com/watch?v=VmTWAVNdvxA&feature=player_embedded
Alakulnak már a saját dalok is?
R.L.: Alapvetően rock számokat próbálunk írni. Tervek már vannak, de konkrétumok még nincsenek. Úgy szeretnénk csinálni, hogy először legyen meg a zene, aztán kitalálni rá egy szöveget. De a szövegekkel kicsit problémák vannak még.
Cs.G.: A baj az, hogy az ihlet hiányzik belőlünk.
B.A.: Úgy gondolom, hogy ihlet az megvan, csak időnk nincs.
Cs.G. Igen, időnk sincs sok a próbákra. Volt, hogy kéthavonta egyszer tudtunk összejönni. Viszont ha jobban van szabadidőnk, akkor azért kéthetente vagy háromhetente zenélünk egyet.
Kívánunk sok sikert a zenekarnak a továbbiakban is!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.