- hirdetés -

Bacsur Viktória teljesítménytúrázásban női ifi kategóriában magyar bajnok lett.
Viki 16 éves, a Táncsics gimnázium tanulója. Négy évvel ezelőtt édesapja ismertette meg vele a teljesítménytúrázást. Kezdetben közösen tették meg a 20 kilométeres távokat, majd Viki versenyszerűen kezdett ezzel a sportággal foglalkozni. Leigazolt az Alföld Turista Egyesülethez, majd gyermek kategóriában 4. helyezést ért el. Tavaly pedig a 2009. évi Nemzeti Bajnokságon női ifi kategóriában lett magyar bajnok.

Hidegben, szélben, esőben

Bacsúr Viktória nyakában az aranyéremmel
Bacsúr Viktória, nyakában az aranyéremmel
A bajnokság egész évben tartó versenysorozat, ahhoz, hogy valaki magyar bajnok legyen, általában 12-14 versenyen kell teljesítenie 30-50 kilométeres távokat, természetesen időre. Az időjárás is sokszor próbatétel elé állítja a versenyzőket, hiszen esőben, sárban, szélben, hidegben kell teljesíteni. A versenyek hegyvidékes területeken zajlanak, különböző szintkülönbségeken.
Viki édesanyja, Bacsurné Brandt Judit elmondta, hatalmas kitartás és akarat kell egy-egy túra teljesítéséhez. 10 órán keresztül gyalogolni nagy próbatétel testnek és léleknek egyaránt. Előfordult, hogy telefonon biztatták a lányunkat, hogy ne adja fel, amikor elérkezett a holtpontra. Az egész család életében egyébként meghatározó szerepet tölt be a sport, hiszen Viki testvérei is aktívan sportolnak: Péter teniszezik, Martin pedig birkózik.
A teljesítménytúrázást idén is folytatja Viki, 12 verseny várja, az első megmérettetés február 27-én lesz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.