- hirdetés -

Petneházi Márk Orosháza és Anglia focipályái után most az NB I-es Zalaegerszegben rúgja a bőrt.
Egy 21 éves orosházi labdarúgó, Petneházi Márk, fiatal kora ellenére megjárta Angliát és Orosházán keresztül az NB I jelenlegi 4. helyezett ZTE csapatához vezetett az útja.
Hogyan kezdődött?

Petneházi Márk
Petneházi Márk
Már óvodás koromban közeli kapcsolatba kerültem a labdával, ugyanis édesapám NB II-es focistaként belém nevelte a futball szeretetét. Az Eötvös DSE után a gimnáziumot már Budapesten kezdtem és a Grund FC csapatában folytattam a labdarúgást. Két év után edzőm, id.Buzsáky Ákos segítségével az angol Plymouth Argyle utánpótlás csapatához kerültem. 2008- ban megerősödve, sok tapasztalatot szerezve tértem vissza Orosházára és az akkori NB II-es csapattal a 3. helyet szereztük meg a bajnokságban.
A sikeres bajnoki szereplés után több játékosmegfigyelő noteszába bekerült a neved.
2008 telén Debrecenben és a Ferencvárosnál is voltam próbajátékon, de a szerződéskötés még váratott magára. Aztán a nyári átigazolási szezonban, egy harmadik nagy multú egyesület, a Zalaegerszeg 5 éves profi szerződést kötött velem. Az első szezonban Supka Attila vezetése alatt több lehetőséget kaptam, az idei évadban viszont csak egyszer léptem pályára első osztályú bajnoki mérkőzésen. Többnyire a tartalékcsapatban és néhány Liga kupa mérkőzésen szerepeltem.
Hogy viseled a mellőzöttséget?
Az elején nehéz volt elviselni, hogy az egész heti munka után a hétvégén a kispadról kell néznem a csapat mérkőzését, másnap meg utazom a tarcsival. Tisztában vagyok képességeimmel, előbb-utóbb be kell kerülnöm a kezdőcsapatba. Edzőnk, Csank János sokszor dicséri teljesítményemet, de a játék egyenlőre még várat magára.
A pályán nem is, de egy informatikai játék reklámarcaként találkozhatunk veled.
Egy évvel ezelőtt olyan fiatal játékost kerestek, aki előtt szép jövő áll. Rám esett a választás, nagyon örültem a felkérésnek. Ezért fokozott bizonyítási vágy él bennem, hogy bizonyítsam, hogy méltán választottak engem és helyem van a csapatban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.