- hirdetés -

„Szeretjük a ritmusokat csavarni jobbra-balra. Nem feszes, katonás koncerteket adunk. Elég laza a hangulat.”
Az Annoban adott koncertet a szegedi Real Lies zenekar január 8-án. A koncertfelvétel mellett egy rövidke interjút is készítettünk a fiúkkal, akik mesélnek a banda megalakulásáról, szövegeikről és eddigi sikereikről.
Először is a tagok:
Váczi Balázs-gitár/ének
Szabó Attila-gitár
Nagy Gergely-basszus
Mozsár Mátyás-dobok
A mostani tagok a zenekar megalakulásakor még nem voltak benne a bandában. Balázs 2001-ben, Atesz 2003-ban, Gergő 2006-ban, Matyi pedig 2009-ben került bele. Lemezük  már van. Egy demójuk megjelent még 2007-ben, majd 2009-ben ezt egy EP lemez követte.
A dalok szövegéről megtudtuk, hogy azok Balázs alkotásai, de Atesz is költött már két számra szöveget. Ezek, ahogy megfogalmazta, főleg a szerelmi csalódásról, meg ilyen tipikus, sematikus dolgokról szólnak. Régi számok, most már komolyabb témák vannak.
– Az egyik szám, amit még én írtam, arról szólt, hogy volt egy lány, aki megtetszett, nagyon szimpatikus volt nekem, de sajnos kihagytam a lehetőséget. Mivel ez számomra egy traumatikus csalódás volt, így született erről egy dal.
A zenekar többi tagja nagyon nem foglalkozik az énekkel. Ezt rábízzák Balázsra. A zenékben pedig mindenki hozza saját ötletét, és ezek egyvelegéből születik meg a szám.
A koncertről összeállítottunk egy rövid felvételt, ahol a dalok mellett a srácok szavai is helyet kapnak.
httpv://www.youtube.com/watch?v=xzo35uUHH78
Akik ezek után kedvet kaptak, azok látogassanak el erre a weblapra, ahol többek közt dalszövegeket és letölthető számokat is találnak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.