- hirdetés -

A 9 millió forintból tovább működhet a házi jelzőrendszeres segítségnyújtás.
A házi jelzőrendszeres segítségnyújtás kiválóan működik az Orosházi Kistérségben. Azonban úgy tűnt, hogy anyagi források hiányában ezt a rendszert szüneteltetni kell. A kistérség települései úgy döntöttek korábban, hogy lehetőségeikhez mérten hozzájárulnak pénzügyileg a működéshez, ám ez csak 2 hónapos megoldást jelentett volna. Azonban ez a probléma megoldódott, hiszen zöld utat kapott egy erre a célra beadott pályázat.
– A Szociális és Munkaügyi Minisztériumtól kedvező döntést kaptunk, így örömmel jelenthetem be, hogy mind a 245 jelzőkészülék működéséhez megkaptuk a finanszírozást, mintegy 9 millió forintot – jelentette be szerda délután sajtótájékoztatón Németh Béla, az Orosházi Kistérség Többcélú Társulásának elnöke, Orosháza polgármestere.
Kiemelte, hogy ebből a pénzből 2010 végéig a teljes rendszer működtethető, és úgy tűnik, hogy a jelzőkészülékek számát is tudják belőle növelni.
– Sok embernek a külvilággal való kapcsolattartást jelenti ez a rendszer, bármilyen gondja van, könnyen értesítheti a szakembereket, akik segítenek neki. Jelenleg 27 főt foglalkoztatunk részmunkaidőben, így az ő munkájuk megmaradásának szempontjából is örömteli a hír – mondta Németh Béla.
Elhangzott, hogy a jelenlegi 245 igénybevevő mellett van egy közel 40 fős várólista, melyet a tervek szerint most a felére csökkentenek, ennyivel több készülék beszerzését tervezik ebben az évben. A fejlesztés adott esetben érintheti a rendszert működtető személyzetet is, amennyiben ez indokolt, személyi bővítés várható.

A házi segítségnyújtás 2008. január 1-je óta üzemel, a diszpécserközpont Gádoroson van. Az előző évben a normatíva 29 ezer forint volt egy évre egy jelzőkészülékre, ez 2010-ben 35 ezer forintra emelkedett. A pályázaton a teljes összeget sikerült megnyernie a kistérségnek, amihez nem kell további önerőt biztosítani.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.