- hirdetés -

A korábbi román futballcsillag Orosházán járt.
A Berta József Emléktornán 2009. decemberében járt városunkban Adrian Negrau, aki korábban nemzetközi szinten jegyzett focista volt és pályafutása végén Orosházán is megfordult.

A Steauából a Honvédba

Az aradi születésű Adrian Negrau 1989. szeptember 13-án pályára lépett a Steaua Bucaresti csapatában BEK (BL elődje) mérkőzésen az izlandi Reykjavik ellen. Olyan sztárok között szerepelt, mint Lung, Lacatus, Petrescu, Rotáriu, Hagi. A következő évben az akkor 21 éves Adi magyarországi légióskodásra adta a fejét. A Kispest-Honvéd színeiben 1991. szeptember 18-án ismét BEK meccset játszhatott. A kispestiek az 1. fordulóban az ír bajnok Dundalkot fogadták a Bozsik-stadionban. Az 1:1-re végződött mérkőzésen Adi Negrau egyenlített. A visszavágón Pisont két góljával 2:0-s győzelemmel jutott a 2. fordulóba a Honvéd.

Szükségkapusként a Sampdoria ellen

Egy hónappal később az olasz Sampdoria látogatott Kispestre. A 13 ezer néző előtt lejátszott mérkőzésen Pisont és Cservenkai góljaira csak a brazil Cerezo tudott válaszolni, így előnnyel utazott a Honvéd a genovai visszavágóra. A budapesti mérkőzés érdekessége volt, hogy az utolsó 10 percre – a kiállított Tarlósi kapus helyett – Negrau húzta magára a kapus mezt és megúszta kapott gól nélkül.

Adrian Negrau vezeti a labdát a Berta emléktornán (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Adrian Negrau vezeti a labdát a Berta emléktornán (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A visszavágón, 35 ezer olasz szurkoló előtt a magabiztos Sampdoria Vialli duplájával és Lombardó találatával Pari öngólja ellenében 3:1-re vezetett az utolsó percekben. Ekkor egy hatalmas partdobás után Adi Negrau ugrott a legmagasabbra és csúsztatott fejese a jobb felső sarok felé vette az irányt. A tv képernyője előtt a fél ország már gólt kiáltott, amikor Pagliuca kapus a levegőben úszva szögletre tornászta Negrau fejesét. Ha bemegy, akkor nincs Sampdoria-Barcelona BEK döntő. Ha bemegy, a Honvéd a továbbjutó és Adit hősként ünneplik Kispesten. A román játékos később megfordult a BVSC-nél, Szombathelyen, Békéscsabán és néhány mérkőzés erejéig Orosházán.

Gólkirályként Orosházán

2009. december 5-én a Berta József Emléktornán ismét városunkban járt Adi. Az aradi öregfiúk csapatával érkezett és gólkirályként távozott a tornáról. A 42 éves futballista az OrosCafe.hu kérdésére elmondta, hogy hátat fordított a labdarúgásnak. – Elegem lett a futballt körülvevő közegből. Ígérgető mecénások, a szakmai munkához nem értő pénzemberek irányítják a labdarúgást és mozgatják a szálakat. Egy benzinkútnál dolgozom, nyugodt életritmusban – nyilatkozta az egykori Steaua játékos.
Erre szokták mondani, hogy no comment.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.