- hirdetés -

A közmunkaprogram keretében jutottak munkához az orosházi kistérségi településeken.
A Szociális és Munkaügyi Minisztérium írta ki a pályázatot, aminek keretében ötvenen vehetnek részt a közmunkaprogramban kistérségünkben – tudtuk meg az Orosházi Kistérség Többcélú Társulása irodavezetőjétől, Fejes Róbertnétől.
– A pályázatról december 14-én szereztünk tudomást, két nappal később rendkívüli ülés keretében készítettük elő, és december 23-án már be is adtuk. A feszes munkatempóra a január 4-i határidő miatt volt szükség.
A program január 15-én kezdődött el, és június 15-éig tart – ez idő alatt biztosít munkát, megélhetést a kistérség 50 lakosának. A megnyert támogatás összege csaknem 27 millió forint, melyhez mindössze 91 ezer forint önerőre volt szükség.

A közmunkások Orosházán a Liget utca környékén dolgoztak kedden (Fotó: Melega Krisztián)
A közmunkások Orosházán a Liget utca környékén dolgoztak kedden (Fotó: Melega Krisztián)
A nyertes pályázatról Németh Béla, az Orosházi Kistérség Többcélú Társulása elnöke, Orosháza polgármestere a következőket nyilatkozta:
– Hétfőn írtam alá az erről szóló szerződést Budapesten. Mondanom sem kell, mit jelent ez annak az 50 embernek, akik így munkához juthattak. A társulás minden lehetőséget megragad annak érdekében, hogy segíthessen.
A kistérség 10 településén főként út- és járdatakarítást, zöldterület gondozást, házi segítségnyújtást, településtisztasági feladatokat végeznek a közmunkások.
Orosházán, Tótkomlóson, Gádoroson, Csorváson 6-6 fő, Csanádapácán 7 fő, Nagyszénáson, Pusztaföldváron és Békéssámsonon 5-5 fő, Kardoskúton és Gerendáson 2-2 fő vesz részt a közmunkaprogramban. A programon belül 1 fő programvezető, 6 brigádvezető, 8 szakmunkás, 4 betanított munkás és 31 segédmunkás dolgozhat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.