- hirdetés -

Az orosházi Jova Levente három éve az MTK korosztályos focicsapatának kapusa.
A 18 éves fiatalemberrel beszélgettünk eddigi pályafutásáról, sikereiről, terveiről.
Orosházán ismerkedtem meg a labdarúgás alapjaival. A Vörösmarty iskolába jártam, 8. osztály félévekor kerültem az akkori MTK Hungária utánpótláscsapatához. Az általános iskola befejezése után az agárdi Sándor Károly Labdarúgó Akadémián folytattam sportpályafutásomat és iskolai tanulmányaimat. Immáron harmadik éve vagyok Agárdon. Végigjártam az MTK korosztályos csapatait az U15-től az U19-ig – mondja a tehetséges sportoló.
Hogy áll a csapat a bajnokságban?

Levente várja a labdát és az ajánlatokat
Levente várja a labdát és az ajánlatokat
A 2009/2010. évi szezonban az U19-es korosztály kiemelt bajnokságában szerepelünk, a Honvéd és a Ferencváros előtt az első helyen állunk. Sikerült elődeink, Németh Krisztiánék rekordját megdönteni, ugyanis 9 mérkőzést nyertünk sorozatban. Büszke vagyok arra, hogy több esetben a Garami Józsi bácsi vezette felnőttcsapat edzésein is részt vehettem, és egyszer, egy Magyar Kupa meccsen leültetett a felnőttcsapat kispadjára.
Élmények?
Kétszer voltunk Liverpoolban. Két éve személyesen találkoztunk és beszélgettünk a felnőttcsapat sztárjaival, Steven Gerrarddal és társaival. December közepén ismét a „vörösöknél” jártunk. Ezúttal két edzőmérkőzést játszottunk – felemás sikerrel – a Watford és a Liverpool korosztályos csapataival. Lehetőségem volt egy liverpooli kapusedzésen aktívan részt venni. A program részeként az Anfield Road-on megtekintettük a Liverpool-Wigan Premier League mérkőzést. Szavakkal ki sem lehet fejezni, mekkora élmény volt átélni a mérkőzés hangulatát.
Folytatás?
Jó lenne tavasszal bajnokcsapat tagjaként búcsúzni az Akadémiától. Szeretnék egyszer külföldön játszani. Álmom természetesen a Liverpool, de akkor sem lennék elkeseredve, ha az MTK kínálna szerződést.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.