- hirdetés -

A csapat együtt maradhat tavaszra, a pályát is fejlesztik.
A Rákóczi Vasas Sportegyesület megyei I. osztályú felnőtt labdarúgó csapata a 6. helyről várja a tavaszi folytatást. A nyáron nagy változásokon esett át a csapat. A Rákóczi elnöke, Csizmadia Imre értékelte az őszi szezont.
– A nyáron öt sikeres esztendő után –a magasabb szintű kihívásnak engedve- csapatunk edzője, Kvasznovszky József az Orosháza FC szakvezetője lett. Egyesületünk vezetősége a nagy labdarúgó múlttal rendelkező Nagy István személyében találta meg a megfelelő utódot. A játékoskeretben is történtek változások. Az OFC-be igazolt Bordás Sándor kapus, Simon László középpályás és Lovas Tamás támadó. Munkahelyi elfoglaltsága miatt Szegvárra távozott Széll Norbert középpályás. Érkezett Blaskó Péter kapus, valamint Szikora Milán védő, Bakos Tibor, Elekes Károly, Fejes Ferenc középpályás, valamennyien az Orosháza FC-ből, és újrakezdte a nagypályás labdarúgást Györgyi Tamás.
Milyen céllal vágtak neki a bajnokságnak?

A küzdelem dominált, de a pirosmezes telepiek győztek (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A küzdelem dominált, de a pirosmezes telepiek győztek (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Reális célokat tűztünk a csapat elé, az őszi szezon végére az 1-8. hely valamelyikére vártuk a csapatot. A 6. hely megszerzése igazolta várakozásainkat. Hullámzó teljesítményt nyújtott a gárda. A negyedik forduló után a dobogón állt a csapat, majd következett egy hosszúra nyúlt nyeretlenségi sorozat és a szezon végére nagy erőfeszítések árán sikerült a 6. helyre feltornáznunk magunkat. Egyénileg nem szeretnék senkit kiemelni, mindenkinek voltak jó és kevésbé sikeres mérkőzései.
A téli átigazolási időszakban vagyunk.
Értem a kérdést. Nem tervezünk a keretben különösebb változtatást, célunk a csapat együtt tartása.
Mikor kezdődik a felkészülés?
– Január 18-án este, a Táncsics gimnázium műfüves pályáján kezdjük el a közös munkát. A programba heti két ilyen jellegű edzést terveztünk, továbbá a „Mezgé” tornatermét és a Mátrai Stadion salakját is használatba vesszük. A fizikai felkészítést 8-10 edzőmérkőzéssel tesszük változatossá.
A feltételek adva vannak-e a sikeres szerepléshez?
A rákóczitelepi sportlétesítményünk ismét jelentős fejlesztésen esett át. Az őszi szezonban elkészült a magasabb osztály követelményeinek megfelelő játékoskijáró, szinte teljesen elkészült a kapuk mögötti labdafogó háló, valamint a gyepszőnyeg műtrágyázást, felülvetést és a kapuk előtti területen gyeptéglázást kapott. Tavasszal várható a pálya körüli teljes korlátcsere és a kispadok cseréje. Az anyagiak terén elmondhatjuk, hogy az osztály többi csapatait ismerve közepes anyagi kondíciókkal rendelkezünk, fő támogatónk az önkormányzat, de további szponzorokkal is rendelkezünk, sőt a Békés Megyei Önkormányzat és a Wesselényi Közalapítvány pályázatán is sikerrel vettünk részt. Összességében elmondhatom, hogy eredményes félévet zárt az egyesület és minden adott a sikeres tavaszi szerepléshez.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.