- hirdetés -

Újra pattog a kézilabda, a férfi csapat elkezdte az edzéseket a tavaszi szezonra.


Ezúttal már a Táncsics Gimnázium csarnokában zajlanak a tréningek, ahol az őszi bajnok OFKSE kézilabdázói megkezdték a felkészülést egy remélhetőleg hasonlóan jó tavaszi szezonra. A csapattal, felkészüléssel, feladatokkal kapcsolatban Füzesi Ferenc edzőt kérdeztük.

Az alapozás kemény lesz

– Új helyzet előtt állunk, hiszen az Eötvös csarnok felújítása idején mindenki itt készül a Táncsics-ban, de szerintem nem lesz probléma. Minden csapattól kell egy kis tolerancia, megértés a másik irányába és akkor minden rendben lesz. A csapat együtt van. A kisebb megfázással bajlódó Kovács Attilát leszámítva mindenki egészséges, de remélem a hét közepére ő is bekapcsolódik a munkába. Az első edzésen egy kis átmozgató foci a program, de utána kőkeményen nekifogunk. Az első három hétben a fizikai erő és állóképesség fejlesztésére helyezzük a hangsúlyt, hisz a ez a kézilabda alapja. Próbálunk még erősebbek lenni, hogy aztán bírják a fiúk a gyűrődést. Sokat kell dolgoznunk, mert a csapat egyik része dolgozik, így csak a délutáni edzéseken tud részt venni. Ősszel megérte sokat dolgozni, remélem tavasszal is ugyanez lesz.
– Többen aggódnak, hogy a gimi csarnokába nem férnek be a nézők.
– Sok jó ember ki helyen is elfér. E mellett a játékosok közelsége, ill. a csarnok atmoszférája miatt teljesen új élményeket fognak okozni a mérkőzések szurkolóink számára.

Az ifisták korán kezdtek

– Az ifi csapattal már másodikán megkezdtük a munkát. Ők már január hatodikán országos serdülő bajnokit játszanak, következő pénteken pedig középiskolás területi döntő lesz. Mérkőzés-mérkőzés hátán, és úgy gondoltam, hogy két hetes karácsonyi szünet után nem volna jó két edzéssel nekivágni egy ilyen hétnek. Szombaton egy, vasárnap már két edzéssel készültünk. Így is lesznek zavarok, hisz két hét az nagy kihagyás, de három edzéssel „beljebb vagyunk” és ez sokat fog számítani.

A felnőttek számára az előkészületi meccsek időpontjai hamarosan rögzítésre kerülnek. Ami biztos: január 23. Eger, Dobó-kupa, ill. január 30. Táncsics csarnok, Gyopáros-kupa.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.