- hirdetés -

A rendőrség két embert vett őrizetbe a két tűzeset miatt, egyikük a leégett ház tulajdonosa.
Az OrosCafé.hu számolt be elsőként azokról a nagyszénási tüzekről, amiben először szombat éjjel, majd utána hétfő hajnalban is felgyújtották ugyanazt a házat. Az elsődleges tűzoltósági vélemények szerint egyértelmű volt a szándékos gyújtogatás, így a rendőrök nagy erőket mozgósítottak a nyomozásban. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen a második tűzeset délutánján már a rendőrségen volt a két gyanúsított, akik közül az egyik a leégett ház tulajdonosa.
A rendőrség az alábbi sajtóközleményt juttatta el az OrosCafé.hu-nak az eset kapcsán:
„2010. január 2-án az éjszakai órákban Nagyszénáson egy lakatlan családi ház melléképülete leégett. Ugyanebben az ingatlanban január 4-én a hajnali órákban szintén tűz keletkezett és a főépület is leégett. A két tűzeset során személyi sérülés nem történt, összesen kb. 5 millió forint kár keletkezett. Az elsődleges tűzvizsgálati szakvélemények alapján mindkét esetben szándékos gyújtogatás merült fel, ezért az Orosházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nagy erőkkel megkezdte a nyomozást az ismeretlen elkövető felderítése érdekében.
A széles körben végrehajtott rendőri intézkedések eredményeképpen megalapozott gyanú merült fel arra, hogy az ingatlan tulajdonosának köze van a bűncselekmény elkövetéséhez.
Hétfő délután ezek alapján az orosházi nyomozók már gyanúsítottként hallgatták ki a tulajdonost és egy, a gyújtogatásban közreműködő másik személyt is, akiket egyelőre közveszélyokozás bűntett kísérletének elkövetésével gyanúsítanak.
A rendelkezésre álló adatok szerint alappal feltételezhető, hogy a tulajdonos a ház felgyújtásával a biztosítótól remélt kártérítési összegre pályázott.
A rendőrség mindkét személyt őrizetbe vette, és kezdeményezték az előzetes letartóztatásba helyezésüket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.