- hirdetés -

A menhelyi kutyák közül most bemutatunk két olyan blökit is, akik szilveszterkor szöktek el otthonról.
Kezdjük is talán a két szilveszteri „szökevénnyel”:
A Nagyhegyi utcáról veszett el a fehér szőrű, nyolc hónapos Sára. Gazdája a 06-20/571-0699-es telefonszámon várja róla az információkat.
A másik négylábút, egy fiatal vizslát a Bercsényi utcán találták. Ha valaki felismeri benne sajátját, hívja a 06-68/416-711-es számot.

A megtalált vizsla és az elkóborolt Sára
A megtalált vizsla és az elkóborolt Sára

A csavargó – aki hazakerült

Volt még egy csavargó eb, aki kereste gazdáját. Több napig bolyongott a városban karácsony előtt ez a fajtatiszta basset hound kutya. Az állatvédők nagy örömére időközben visszakerült gazdájához, így ez a történet jól végződött.

Az elkóborolt busset hound keresi a gazdit
Az elkóborolt basset hound megtalálta a gazdit

Két törpe schnauzer fiú

Pumba és Timon törpe schnauzer jellegű, három hónapos kan kiskutyák. Egy kegyetlen állattartó a semmi közepén dobta ki őket, hogy még véletlenül se legyen senki, aki megtalálja, és megetesse őket. Tele voltak élősködőkkel, és már napok óta nem ettek, nem ittak, csak őrizték a zsákot, amiben kivitték őket. Mind a ketten jól kijönnek a többi kutyával, szeretnek nagyokat játszani, a baromfikat nem bántják, de a cicákat megugatják. Még fiatalok, így bármire meg lehet őket tanítani.

A két eleven schnauzer kisfiú szerető gazdi után sóvárog
A két eleven schnauzer kisfiú szerető gazdi után sóvárog

Füge, a szabad életre vágyik

Füge öt éves, jagterrier jellegű kan kutya. Gazdája állandóan megkötve tartotta, sohasem szaladhatott, szimatolhatott. A menhelyen töltött első éjszakán megszökött és egy napig csavargott, majd visszatért és várta, hogy újból beengedjük. Szófogadó, szeret sétálni, futkározni. Nyugodt, békés kutya, de az idegeneket hangos ugatással jelzi. Fajtájához hűen, a ház körüli rágcsálókat rendületlenül írtja.

A pórázon tartott Füge most már vígan rohangál
A pórázon tartott Füge most már vígan rohangál

Az őrkutya sanyarú élete

Árven egy éves, nagy testű szuka kutya. Egy baromfitelepen őrködött, de gazdái már többször is szélnek eresztették, mondván: nem jó kutya még ugatni sem akar. Persze hogy nem ugatott Árven, hisz olyan rövid láncra kötötték, hogy mozogni sem tudott, és még enni sem kapott minden nap. Most már boldog, mert megszabadult állatkínzó gazdáitól. Nagyon kedves, szófogadó, hízelgő kutyus, és ráadásul még szép is.

Arven már nem őrzi többet a baromfit
Arven már nem őrzi többet a baromfit

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.