- hirdetés -

Két napon belül kétszer gyújtottak fel egy házat a településen, másodszor már a tetőszerkezet is leégett.
Egy nappal korábban már írtunk arról, hogy Nagyszénáson egy ismeretlen elkövető három kanna benzinnel megpróbált felgyújtani egy virágüzletet, ám akkor kevés sikerrel járt.
Egy melléképület égett, ám oltás közben a lánglovagok a főépületbe is bementek, melynek fel volt törve az ajtaja. A tűzoltók végig érezték, hogy valamilyen üzemanyag van szétlocsolva a helyiségben, és találtak is 3 db új benzineskannát a házban eldobva. 35-40 percig küzdöttek a lángokkal, és a szakszerű beavatkozásnak is köszönhető, hogy a tűz a melléképületről nem terjedt át a főépületre.

A gyújtogató visszatért

Az orosházi tűzoltóság illetékese hétfőn arról tájékoztatott bennünket, hogy az említett házat másnap hajnalban ismét felgyújtották.  Azonban most két helyiség, egy szoba és egy tárolóhelyiség is lángolt. Mivel a két helyiség a ház két különböző pontján volt, és köztük semmi nem égett el, így egyértelmű a gyújtogatás.

A tetőszerkezet is leégett (klikk a képre) Fotók: Orosházi Tűzoltóparancsnokság
A tetőszerkezet is leégett (klikk a képre) Fotók: Orosházi Tűzoltóparancsnokság
Megtudtuk azt is, hogy a tároló részben volt nagyobb tűz, emiatt a tetőszerkezet 7 méter hosszan kiégett és berogyott. A tulajdonos most sem volt otthon, személyi sérülés nem történt.
Érdeklődésünkre a rendőrség elmondta, hogy nagy erőkkel nyomoznak az ügyben.
Nagyobb térképre váltás

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.