- hirdetés -

Minden várakozást felülmúlt a 2009-es évben az erőemelő fiatalok teljesítménye.
A Toldisok idei esztendejét az egyesület vezetője, Musztafa Imre foglalta össze.
– Korán kezdődött a szezon, hisz már márciusban, a Duna kupán versenyeztek a gyerekek. Ezt követte a luxemburgi Fekvenyomó Világbajnokság. Itt még nem a várt eredmény született. Szabó Ági „csak” harmadik lett, Kovács Vivien pedig kiesett. Igazából csak ezek után jöttek igazán formába a versenyzőim és a pilzeni Ifjúsági és Junior Világbajnokságon már szép sikereket értünk el. Tarsoly Gyula, Szabó Ágnes, Kovács Vivien világbajnok lett, Kovács Feri pedig VB ezüstérmesként zárt.

Szabó Ági ismét oktatta a mezőnyt (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
Szabó Ági ismét oktatta a mezőnyt (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
Utána következett a felnőtt Európa-bajnokság, majd az Ifjúsági és Junior Magyar Bajnokság. Utóbbiban pazar eredmények születtek:
– A felnőtt EB-n Szabó Ági új országos csúccsal ezüstérmet szerzett, Vári-Szabó Dóra és Kovács Vivien bronzérmes lett. Az ifjúsági és junior OB-n aztán megint nem volt probléma. Öt aranyéremmel tértünk haza és itt tette le először a névjegyét Cseh Zita: 14 esztendősen új ifjúsági magyar csúccsal nyerte a 75 kg-osok versenyét, majd a koronát a felnőtt OB-n tette fel idei munkájára ezüstérmével.

Orosházán volt a felnőtt OB

A Gyopáros-kupa nemzetközi versenyen szintén jól szerepeltek az erőemelők, hisz
megnyerték a női és a férfi csapatbajnokságot is. Ezt követően a fekvenyomó OB-n is voltak igen szép teljesítmények.
– Gondolok itt Géresi Péter és Kovács Feri új országos csúcsaira. Ezután rendeztük Orosházán a felnőtt Erőemelő OB-t, ahol a lányok – mivel betegségek miatt nem tudtunk komplett csapatot indítani – másodikok lett, a fiúk pedig győztek. Ezt a győzelmet majdnem veszélybe sodorta Kovács Viktor sajnálatos sérülése, de így is sikerült. Az i-re a pontot a fiúk a bánovce-i Ezüstfenyő kupán tették fel, ahol három orosházi emelő képviselte Magyarországot és fölényesen nyert. Kovács Feri itt hozta a 900 kg-os összeredményt, amellyel jelenleg a világranglista harmadik helyezettje. Ha  év végi gyakorlatát a pilzeni tavaszi VB-n mutatja be, akkor ott sem ezüstöt hozott volna.

2009-ben a Toldi SE nyert két felnőtt és két junior Országos Bajnokságot.

– Hála az égnek idén nem volt annyi anyagi természetű gondunk, mint ezt megelőzően néhányszor – mondta Musztafa Imre, aki elmondta, hogy az önkormányzattól kapott támogatások révén ott tudtak lenni azokon a versenyeken, ahol kellett.
– Ezt ezúton is szeretném az illetékeseknek megköszönni. Igyekeztünk – és azt gondolom sikerült is – jó eredményekkel a bizalmat meghálálni. Azt hiszem, hogy az idei munka és az idei eredmények jó alapot teremtettek ahhoz, hogy optimistán tekintsünk a következő esztendőre, és 2010-ben is tovább öregbítjük Orosháza és az orosházi erőemelés hírnevét.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.