- hirdetés -

Küzdelmes őszi szezont zártak az Asztalitenisz Sportegyesület Orosháza csapatai. Tavasszal a cél: a sikeres folytatás.

Extra-liga: nehéz tavasz jön

A lányok a legoptimistább reményeket is felülmúlták – kezdte értékelését Bogdánffy Csaba. A vezetőedző elmondta, az egyesület elnöksége a szakmai vezetés egyetértésével a 2009-2010-es bajnoki szezonra a 6-8. helyezést tartotta reálisnak, tekintettel arra, hogy az átigazolások során az erőviszonyok jelentősen megváltoztak. Erősödött a Budaörs, a Szekszárd és a Nagykanizsa.
A lányok – Végh Zsuzsanna, Tóth Kata, Ciurcui Melinda – a legoptimistább reményeket is felülmúlva a bajnokság végére a negyedik helyet foglalták el a BSE, Budaörs, Postás trió mögött. Az edzőtől megtudtuk, hogy ennél jobb helyezést csak a legendás Cojocaru, Lovas, Szvitán, Hajduska összeállítású csapatunk ért el 2000-ben, amikor bronzérmesek lettek.

Végh Zsuzsanna továbbra is kiváló formában játszik (klikk a képre) Fotók: Melega Krisztián
Végh Zsuzsanna továbbra is kiváló formában játszik (klikk a képre) Fotók: Melega Krisztián
Az öt győzelem és egy döntetlen mellett csupán három vereség a mérleg. Valamennyi játékos teljesítménye jelentősen javult az előző szezonhoz képest, az alábbi mutatók szerint: Tóth Kata 55 %, Végh Zsuzsanna 50 %, Ciurcui Melinda 42 %. Az eredményességhez nagyban hozzájárult a Ciurcui-Végh páros, akik kilenc mérkőzésükből hat alkalommal nyertek.
A ragyogó ősz után a tavaszi folytatás a megnövekedett elvárások miatt nehéznek ígérkezik. A jelenlegi pozíció megtartása bravúr lenne, mivel a Kecskemét Molnár Zitával kiegészülve erősebb keretet alkot. Bogdánffy Csaba úgy fogalmazott: bízva a lányok lendületében, realitás a bajnokság végére a 4-6. helyezés, amihez továbbra is számítanak az önkormányzat és a szponzorok támogatására.

Szuperliga: cél a 7-8. hely

A kiemelkedő bajnoki szereplést jól szolgálta a Klubcsapatok Szuperligája, ahol jelentős játékerővel rendelkező külföldi ellenfelekkel szemben kellett helytállniuk az orosháziaknak. A csoportban elért 3. hely után a rájátszást erőnyerőként kezdhetik, a cél összesítésben a 7-8. helyezés. Ebben a sorozatban is Tóth Kata nyújtotta a legjobb teljesítményt. Az alapcsapat mellett ki kell emelni Tóth Vivient, aki mindkét versenysorozatban példamutatóan segítette társait, és egy-egy alkalommal kapott játéklehetőséget.
Az edzőtől megtudtuk, a keret összetételében a tavaszi szezonra sem történik változás, csupán csak annyi, hogy megszűnt Tóth Kata és Ciurcui Melinda kölcsönadása is, és teljes körű egyéni és csapat versenyzési engedéllyel az ASE játékosai lettek.

NB I: 8. hely

A csapat játékban és a megszerzett pontszámban is elmaradt a várakozástól, a nyolcadik helyezést érte el. Szabó Mariann 50 %, Andrási Kinga 47 %, Tóth Vivien 44 %-os mutatóval zárta a bajnokságot, ami az előző évhez viszonyítva szerényebb teljesítmény. Bogdánffy elmondta, a Fórizs Dorottya által produkált 38 % csalódás, hiszen a csapat legrutinosabb versenyzője. Megítélését viszont javítja, hogy két alkalommal segítette az NB II-ben játszó együttest. A négy játékoson kívül Banosné Szőri Tünde és Valastyán Henriett kapott még játéklehetőséget.
A tavaszi fordulókban az összkép javulhat, hiszen a keleti és nyugati csoportok összevonása után az alsóházi rájátszásban kap az együttes játéklehetőséget.

NB II: várakozáson felül

A rutinos Banosné Szőri Tündével kiegészült újonc és serdülő játékosokból álló asztalitenisz csapat várakozás felett teljesített. Az előző szezont pont nélkül zárták, jelenleg viszont három győzelemmel a középmezőnyben szerepelnek.
Kiemelkedő Balogh Klaudia 70 %-os teljesítménye. Banosné eredményességét – ami 63 % – befolyásolta, hogy két gyengébb csapat elleni mérkőzés alkalmával is az NB I-ben kapott játéklehetőséget, de örvendetes Valastyán Henriett és Pásztor Nikolett által produkált 55, illetve 42 % is. Fórizs Dorottya két alkalommal minden találkozóját megnyerte. Rajtuk kívül még a 11 éves Fehér Zsófi szerepelt a csapatban, aki tagja lett az újonc válogatottnak.
Hasonló tavaszi szereplésben bíznak, amihez elengedhetetlen a további sportszakmai fejlődésük – tette hozzá az edző.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.