- hirdetés -

Bűvész a kicsiknek, koncertek mindenkinek a művelődési ház körül. 2010 pezsgős koccintással indult.
A PMK-ban és az előtte felállított színpadon várt minket a sok-sok szórakoztató program. A buli délután 5 órakor kezdődött, mikor Petronella, a bűvész varázsolta el közönségét a művelődési ház színháztermében. A műsorra ingyen be lehetett menni, és voltak is szép számmal, akik éltek a lehetőséggel. Persze főleg gyerekek, akik már trombitával jöttek az előadásra, és a produkció kezdete előtt ezekkel jelezték, hogy mennyire várják már a varázslatokat.

Éjfélkor jött a pezsgős koccintás
Éjfélkor jött a pezsgős koccintás
Petronella több mint egy órás műsorral készült, amiben voltak kártyatrükkök, elképedve nézhettük, hogyan lesz a csomózatlan kendőből csomózott attól, ha beledugja egy papírcsőbe, hogyan lesz a négy darab kötélből egy attól, hogy azt kiabáljuk a közönség soraiból, hogy hókuszpókusz. A gyerekek rettentően élvezték, hogy ők is részesei lehettek a csodáknak oly módon, hogy együtt mondták a bűvésszel a varázsigét. Petronella, a fiatal lány nem csak az apróságokat, hanem a szülőket is bevonta a trükkjeibe, így minden vállalkozó kedvű kicsi és nagy fenn állhatott a világot jelentő deszkákon úgy, hogy közben még a varázslat részesévé is válhatott.

Gyere táncolj!

A bűvészmutatványok után a PMK előtt folytatódtak az programok. Négy zenekar lépett fel, köztük három orosházi amatőr banda, végül pedig a Kowalsky  meg a Vega koncertezett. A sort a Black Band kezdte 7 órakor. A tömegre ekkor még várni kellett, de a hangulatot persze nem az emberek száma határozta meg. A fiatal zenekar még csak fél éve zenél együtt, főleg saját számaikkal ragadják meg a közönséget, de nagy klasszikus feldolgozásokat is játszanak többek közt a Tankcsapdától és a Green day-től is.
A fiatalok után – mint ahogy azt a felkonferálásból is hallottuk – öreg motorosok következtek, a Blues in the Pipe zenélt nekünk, természetesen főként blues számokat, de volt helye a 40-45 perces produkcióban a funky- nak is. A táncolókedv itt már egyre nagyobb volt, főként olyan dalok megszólalásakor, mint Takáts Tamástól Pocsolyába léptem, vagy a Megöl a vágy.

A Kowalsky
A Kowalsky meg a Vega volt a fő attrakció (klikk a képekre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
A blues után következett a környékbeli fiatalok alkotta Fortuna zenekar, akik feldolgozásaikkal szórakoztatták a hallgatóságukat. Igazi rockdisco hangulatot csináltak, és olyan széles skálán mozogtak, amibe belefért egy kis Nirvana, és mellette Fenyő Miki Csavard fel a szőnyeget száma is. Ekkorra már jó sokan összegyűltek a művház előtt.
Tíz után pedig (egy kis késéssel) elindult a Kowalsky koncert. Tízkor még ijesztően rossz volt az idő. Úgy elkezdett esni, hogy azt hittük, eláztatja az egész közönséget, de aztán, amikor belecsaptak az első számba, az eső is hipp-hopp elillant. A koncert jó másfél órásra sikeredett, természetesen mindenki nagy-nagy örömére, hiszen az újabb dalok mellett megszólaltak a legnagyobb klasszikusok is, mint a Fekete lepke, és hát persze ezekre a számokra csak táncolni lehetett.

Az élő zene után Retrodisco

Éjfélkor Németh Béla polgármester köszöntőjét hallgathatták meg a jelenlévők, aztán jött a várva várt tűzijáték (bár abban előtte is volt részünk bőven, hiszen rengetegen használtak pirotechnikai termékeket, főként a maguk szórakoztatására, és más félelmére).

Utcabálról jött a hír a szomszéd ház mögül...
Utcabálról jött a hír a szomszéd ház mögül…
A jókívánságok után következett a Retrodisco, ahol többek közt Zoltán Erika és Ámokfutók számokra rázhatták azok, akik nem riadtak vissza az újra eleredő esőtől. Egész szép számmal maradtak még a koccintás után is egy kis szabadtéri csörgésre.
A hangulat nagyon jó volt. A PMK előtti tér volt az a hely, ahol – ha egyedül is indultál az estének – biztosan találkoztál egy csomó ismerőssel. Egy összefogó, barátokat összegyűjtő hely volt, ami nagyon jó ötlet, hiszen aki csak úgy a városban vándorol, legalább annak is van egy placc, ahol ismerős arcokat talál. Vagy ha nem is, szilveszterkor úgyis mindenki szeret mindenkit, így bárki örömmel koccintott bárkivel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.