- hirdetés -

Három sportoló rövid, mókás története.

Az év folyamán rendszerint sporteseményekről, sikerekről és kudarcokról számolunk be a kedves olvasónak. Szilveszter napján csokorba szedtünk néhány humoros, érdekes történetet, amelyet orosházi sportolók anekdotáiból állítottunk össze.

Bálint István, egykori rögbi játékos:
– Fiatal játékosként, talán 15 éves lehettem, a súlyom 45 kg, a „magasságom” talán elérte a 145 cm-t, beállítottak a felnőtt csapatba. Valami csoda folytán labdát szereztem és lehajtott fejjel megiramodtam a tojáslabdával a célvonal felé. A következő pillanatban egy nagy puffanás, a levegőbe emelkedtem és azon kaptam magam, hogy az ellenkező irányba repülök. Történt ugyanis, hogy az ellenfél 110 kg-os, 2 méter magas játékosának rohantam, ő labdástól felkapott és a mi térfelünk felé vette az irányt. Egy kis idő múlva, amikor már teher voltam számára, a legközelebbi pocsolya közepébe ejtett. A játék félbeszakadt, mindkét csapat játékosai a földön fetrengtek a nevetéstől.

Polyák László, volt labdarúgó:
– Egyik mérkőzésünkön, a fiatalon elhunyt barátunkkal, Kruzslitz Gyuszival történt az eset. A játékvezető szabadrúgást adott a javunkra úgy jó 30 méterre az ellenfél kapuja előtt. Gyula nekiszaladt és hatalmas gólt ragasztott a felső sarokba. A nagy ünneplés közepette nem vettük észre, hogy a bíró újra rúgatja a szabadrúgást, mivel egy méterrel előrébb állt a labda. A mi Gyulánk a megismételt szabadrúgást pontosan oda, ahová az elsőt, bevágta a felső sarokba. A játékvezető elsőként gratulált a gollövőnknek.

Mancsek Lajos, a spanyol C.F.Villanovense labdarúgója:
– Új játékosa voltam jelenlegi csapatomnak, nem ismertem se a nyelvet, se a spanyol kultúrát. Edzés szerelésbe öltözve érkeztem a tréningre, de edzés helyett buszra ültettek és kis idő múlva egy templomban találtam magam. Ugyanis spanyol szokás szerint a bajnokság kezdete előtt megáldott bennünket a tiszteletes Úr.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.