- hirdetés -

A dobogó második fokán várják a tavaszi folytatást.

Az Orosháza FC ifjúsági labdarúgó csapata az elmúlt évadban a siker küszöbén állt, de nem tudta átlépni saját árnyékát, végül a 4. helyen végzett. A 2009/2010. évi NB III-as bajnokságban a 2. helyről várja a tavaszi folytatást. Az őszi szezonról kérdeztük a csapat edzőjét, Polyák Lászlót.

– Úgy vágott neki a csapat a bajnokságnak, hogy mindenképpen dobogón végezzünk. Ennek érdekében július 6-a óta a bajnokság kezdetéig 38 foglalkozást tartottam. A csapat összetételében nem történt különösebb változás, így minden adva volt egy sikeres szerepléshez. A jó kezdés után némi megtorpanás következett, elsősorban az idegenben lejátszott mérkőzéseken. Ebben közrejátszott a hosszú utazás és néhány sérülés. A hullámvölgyet túllépve az utolsó öt mérkőzést megnyerve a 2. helyről várjuk a tavaszi folytatást.

Az Orosháza FC U19-es focicsapata
Az Orosháza FC U19-es focicsapata

Most helyén van a csapat?

Úgy gondolom, igen. Megdolgoztunk ezért a sikerért, hiszen száz edzésen vagyunk túl. Az edzéslátogatottság közel 100%-os, ez arra utal, hogy a gyerekek is éhesek a sikerre.

Ki nyújtott átlag feletti teljesítményt?

Lévai Balázs kapus egész évi teljesítménye dicsérhető, továbbá a még csak 17 éves Ludányi Péter, valamint Takács Ákos és a sérüléséből visszatérő Vidákovics Máté, aki fontos gólokat szerzett. Az „idősebbek”közül Anda Ádám csapatkapitány, valamint Vági Zoltán és Tüskés István nyújtott átlag feletti teljesítményt. Néhány éven belül Gulyás Richárd, Hrabovszki Zoltán, Bozsóki Dániel is kopogtathat a felnőtt csapat ajtaján.

Mikor kezdik a felkészülést?

Január 11-én kezdjük meg a nyolc hetes felkészülést. Kaszaperen részt veszünk a Téli Kupán, majd edzőmérkőzésekkel fűszerezve a fizikai állóképesség fejlesztésére helyezzük a hangsúlyt. Remélem a heti hat edzés meghozza a gyümölcsét.

Betkó Tamás

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.