- hirdetés -

Három napon keresztül legálisan vásárolhatók a szilveszteri pirotechnikai eszközök.

December 28-a és 31-e között legálisan vásárolható meg több pirotechnikai termék. Ezek az eszközök három kategóriába sorolódnak, és ennek függvényében határozták meg, hogy mely korosztály számára teszik őket elérhetővé. Az egyes kategóriába a játékos pirotechnikai eszközök tartoznak, – például a csillagszóró -, ezeket 14 év felett lehet megvásárolni, azonban a kettes és hármas kategóriába tartozó, komolyabb és nagyobb termékeket csak 18 év feletti személyeknek adhatják el az árusok.

A dobozokon rajta van  a felhasználhatósági idő, a helyes felhasználás módja és azt is jelölni kell, hogy hol és meddig veszik vissza a nem felhasznált és a hibás eszközöket. Hiszen azokat a pirotechnikai termékeket, amik nem kerülnek felhasználásra január 1-jén reggel 6 óráig, azokat vissza kell vinni az eladóhoz, vagy egy másik pirotechnikai termékeket áruló céghez január 6-ig. Aki ezt nem teszi meg, és megtalálják nála az illegálisan birtokában lévő eszközöket, arra súlyos pénzbírságot szabhatnak ki.

Csak szilveszterkor használhatjuk

A vásárlásra tehát három nap van, a felhasználásra azonban csupán néhány óra, hiszen törvényesen december 31-én este 6 óra és január elsején reggel 6 óra között lehet őket felhasználni.

A kínálat igen széles.A tűzijáték mellett röppentyűket, tűzvirágokat, pörgő rudacskákat bombákat, rakétákat vásárolhatnak azok, akik az év utolsó estéjét színesebbé, látványosabbá és effektekben gazdagabbá szeretnék tenni. Több helyszínen is beszerezhetők az eszközök, például a multicégek parkolóiban is hozzájuthatnak ezekhez.

Sokan tartanak ezektől az termékektől, azonban ha az útmutatónak megfelelően és felelősségteljesen használják őket, akkor nem okozhatnak balesetet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.