- hirdetés -

Az egykor Orosházán játszó válogatott focistával készült villáminterjú.

A Berta –Emléktornán pályára lépett Pisont István, a hajdani 31-szeres válogatott labdarúgó egykori csapatában, az Orosháza színeiben. A ’90-es évek Kispestjének „legnagyobb királya” sikeres pályafutást tudhat maga mögött. A belga Charleroi után kiváló évek Izraelben egy kis frankfurti kitérővel. Pályafutása zárásaként az MTK, majd levezetésként a Vecsés csapata következett, ahol játékos-edzőként tanulta az edzői szakmát. Szeptemberben Egervári Sándor segítőjeként részese volt az U 20-as válogatott egyiptomi sikerének.

Egy ország szurkolt a TV képernyője előtt a srácoknak. Hogyan élte meg testközelből ezt a fantasztikus sikert?

Pisont István
Pisont István

– Nagyszerű érzés volt részese lenni ennek a csodálatos sorozatnak, a fiúk szerintem még föl sem fogták, hogy mit vittek véghez. Szakmailag érdekes kihívást jelentett különböző kultúrájú csapatok ellen felkészíteni a gyerekeket.

Ma már sajnos nem a győzelmekről szólnak a tudósítások, hanem a fiatal játékosokat is elérő vesztegetési botrányról.

– Nem törnék pálcát a játékosok feje fölött. Ha valakiről bebizonyosodna a vesztegetés, az örökre kettétörné pályafutását. Bízom benne, hogy alaptalan feltételezésekről van szó.

Az MLSZ utánpótlás team tagjaként focisulit alapított Szarvason.

Testvéremmel, Ricsivel létrehoztuk a Pisont Focisuli Alapítványt. A szarvasi Fő Téri Általános Iskolában szeretnénk a következő tanévben indítani egy sportosztályt. Jó úton haladunk, jelenleg támogatókat keresünk. Az MLSZ és a város pozitívan áll a tervünkhöz.

A „Szentföldön” olyan bombagólt rúgott, hogy a labda bent ragadt a felső sarokban. Mit üzen a mai gyerekeknek, akik követni szeretnék példáját?

Nagyon sok ügyes gyermek kergeti a labdát Magyarországon. Itt Orosházán is láttam néhányat a Berta tornán. A tehetség önmagában kevés, rengetek gyakorlás és a futball iránti alázat szükséges az eredményes pályafutáshoz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.