- hirdetés -

A kupatalálkozó favoritja, az NB I-es Kecskemét nagyon megizzadt Orosházán a továbbjutásért.

Magyar Kupa mérkőzésen találkozott egymással az NBI/B keleti csoportjának listavezetője, az OFKSE és az NBI 6. helyezett csapata, a Kecskemét gárdája.

OFKSE – Budapest Bank Kecskemét KKSE 26 -28, (14 – 17)

Magyar Kupa mérkőzés, Orosháza, 400 néző.
Vezette: Ágnecz – Sipos

Orosháza: Herjeczki, Ambrus, KOVÁCS A 8, Kardos, Dunkl 1, Kósa 1, BALDA 7. cs: Szikora, KOVÁCS R (kapusok), Raffai 1, Berta 2, Gazsó 1, KOTORMÁN 5, Országh. Edző : Füzesi Ferenc

Kecskemét: Nagy L. — BERTA R. 5, Hruscsak 1, Bíró 1, PETRO 3, Bajusz S. 4, Varsandán 4. cs.: Shejbal (kapus), Skribic, Kalics, KEKEZOVIC 6, Szabó P. 3, Tóth E., Dobó.
Edző: Skaliczki László.

Kiállítások: 4. ill. 12 perc. Hétméteresek: 4/4, ill. 4/3.

Nyílt sisakkal estek egymásnak a csapatok. Az orosháziak szemmel láthatóan nem tisztelték kelleténél jobban ellenfelüket. Gyors gólváltásokkal kezdődött a mérkőzés, melyből ekkor még a hazai csapat jött ki jobban, annak dacára, hogy a játékvezetők már a 3. percben kiküldték Ambrus „Dodi”-t. A végig nagyszerűen játszó Kovács Attila emberhátrányból is kétszer beköszönt (5. perc 5-4).

A hat légióssal – köztük a szerb válogatott Kekezovics, vagy a magyarok orra alá is sok borsot törő szlovák válogatott beálló Petro – felálló vendég gárda nem tudott előnyt kicsikarni egészen a 21. percig (11-11). Ekkor következett az első kisebb hazai hullámvölgy. A támadások befejezésébe hibák csúsztak, melyeket a rutinos vendégek góllal büntettek (25. perc 11-14). Ezt a háromgólos előnyt aztán meg is őrizték a szünetig.

Berta Gábor a Kecskeméti védők között (klikk a képre) Fotók: Melega Krisztián
Berta Gábor a kecskeméti védők között (klikk a képre) Fotók: Melega Krisztián

A második játékrész elején nekiugrott ellenfelének az orosházi csapat és két gyors góllal egyre zárkózott (33. perc 16-17).  Sajnos ezután ismét több támadásunk kimaradt és visszaállt a szünetbeli három gólos hátrány. Növelni nem, de tartani tudták ezt a különbséget a „hírös-városiak”. Hol Kekezovics, hol a volt sokszoros válogatott Berta Róbert, hol a szintén tapasztalt Bajusz Sándor tudott felzárkózni a végig szinte tarthatatlan Petro mellé.

Két, három gól volt a kecskeméti előny egészen az 55. percig. A példamutató harcossággal és akarással játszó hazaiak ekkor egy utolsó, nagy rohamot indítottak. Sikerült felzárkózni ismét egy gólra, de megint kimaradt egy helyzet. Az ezután megítélt két két kecskeméti hétméteres finoman fogalmazva is „véleményes” volt (nem is lett az orosházi nézők kedvence a két bíró). A 26 – 28-as végeredményt Kovács Attila utolsó másodperces gólja állította be.

A Füzesi legénység lelkesen, motiváltan és nagy akarással játszott ezen a kupa-estén. Említhetném a kapuban parádézó Kovács Robit, vagy Kovács Attilát, Balda Ákost, Kotormán Attilát, de a csapat többi tagja – azok is akiknek most nem ment annyira – kivétel nélkül szívüket-lelküket kitették a pályára. A hibák jó részét talán a túlzott akarás hozta. A sokkal esélyesebb, nagyobb nevek alkotta Kecskemét csak keservesen tudott nyerni. Vesztes meccs után a közönség ritkán szokta felállva ünnepelni kedvenceit, de itt mégis megtörtént és a fiúk meg is érdemelték.

Füzesi Ferenc: – Sajnálom a kimaradt lehetőségeket. A srácok mindent megtettek, akár nyerhettünk is volna.

Skaliczki László: – Nem mi játszottunk rosszul, az Orosháza volt ennyire jó. Megdicsérem a csapatomat, mindent kihoztak, ami ebben a meccsben benne volt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.