- hirdetés -

A szlovákiai Bánovce-ben volt az erőemelők utolsó idei erőpróbája.

A meghívásos versenyen négy nemzet legjobbjai közt Magyarországot három Toldis  képviselte: Zeitler Márton, Csík Gábor és Kovács Ferenc. A nagyszerűen megszervezett és lebonyolított Ezüstfenyő kupán – annak ellenére, hogy szezon vége van és sok nehéz viadalon vannak túl – ismét nagyon erősek voltak az orosházi fiúk.

Kovács Ferenc
Kovács Ferenc egyéni csúcsot döntve nyert (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Zeitler Marci első helyen végzett a 67,5 kilogramos súlycsoportban. 200 kg-ot guggolt, 165 kg volt a fekvenyomás és 230 a felhúzás. Csík Gabi 110 kg-ban második lett (252,5, 230, 252,5).

Egyéni csúcs

Kovács Feri még saját irdatlan egyéni csúcsát is messze túlszárnyalva nyerte a súlycsoportját. 320-at guggolt, 280-at nyomott, és 300-at húzott. Ez, akár merről számoljuk is, 900 kg(!). Ez a világon valaha teljesített harmadik legjobb összeredmény.

A világranglistát egy 28 éves ukrán fiú vezeti 910 kg-mal. Természetesen a fentiek eredményeképp a magyar csapat nyerte az Ezüstfenyő kupát. 2009 utolsó erő próbája után most már a Toldi SE sportolóinak (és a súlyoknak is) a jól megérdemelt pihenés következhet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.