- hirdetés -

Advent hetébe lépve a zeneiskola növendékei kedveskednek a városnak.

Karácsonyhoz közeledve az Alapfokú Művészetoktatási Intézmény diákjai azt adják a közönségnek, amihez ők a legjobban értenek: a muzsikát. A hét minden napján más-más tanár diákjai mutatkoznak be az érdeklődő zenekedvelőknek.

Hétfőn Hadobás Gergely csellista koncertjét hallhatták a megjelentek a Művészetek Házában tartandó rendezvénysorozat keretein belül, majd a keddi napon Csernai Lajos növendékei, a fafúvós tanszak mutatkozott be. Már a  legkisebbek, – akik még éppen csak beültek az zeniskola padjaiba – is megmutatták tehetségüket a nagyközönség előtt. Az apróságok az ilyen előadásoknak köszönhetően hamar hozzászoknak a színpadhoz, és már időben megtanulják, hogyan kell legyőzni a lámpalázat.

A fafúvós tanszak részéről felléptek furulyások, klarinétosok, fuvolások és szaxofonosok is. Karácsony alkalmából több ünnepi darabot is előadtak a növendékek, szerepelt például a Hull a pelyhes, a Kiskarácsony Nagykarácsony, és a Télapó itt van is a listájukon.

A rendezvény folytatódik, hiszen az öt napos programból még csak kettőn vannak túl a gyerekek. A következő három estén a vonós hangszeren játszó tanulók mutatják meg képességeiket, így december 9-én 18 órai kezdettel „Hegedűsök koncertje” várja az érdeklődőket, majd 10-én 18 órai kezdettel „Kezdő hegedűstől a végzősig” címmel lesz koncert. Végezetül pedig december 11-én 18 órától a „Tücsök zenekar és társai” lépnek fel a Művészetek Házában.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.