- hirdetés -

December 3-án érkezett meg az alapítvány Mikulása a gyermekekhez.

Névadójához méltóan a Székács alapítvány sokat tesz annak érdekében, hogy segítsen a helyi és környékbeli, nehéz helyzetben lévő családokon. Ennek egyik módja a Mikulás rendezvény.

Az alapítvány 19. alkalommal adott ajándékot – feledhetetlen, vidám perceket és csomagot – 200 rászorult gyermeknek. Az iskolák jelölik ki azokat a gyermekeket, akik helyzetükből adódóan részt vehettek a Petőfi Művelődési Központban a jeles eseményen.

Vidám perceket és csomagot kaptak ajándékba (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Vidám perceket és csomagot kaptak ajándékba (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Nem könnyű feladat az alapítvány számára, hogy előteremtse a rendezvényhez szükséges anyagi forrásokat. Idén az Önkormányzati Minisztérium 350 ezer forinttal, a városi önkormányzat 100 ezer forinttal támogatta és számos vállalkozó, magánszemély is segített – tudtuk meg Demeter Sándortól, a Székács József Családsegítő Alapítvány kuratóriumának elnökétől.

A rendezvényen a Madách színház előadói, a Napraforgó Meseszínpad szórakoztatta nagy sikerrel a gyermekeket. Az elvarázsolt királyfi című mesejáték után pedig megérkezett a Mikulás. Az előcsarnokban terített asztal, sütemény és üdítő várta a gyermekeket, akik nem csupán finomságokkal, hanem vidám élménnyel is gazdagabbak lettek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.