- hirdetés -

Szabad a vélemény – lehet félművelt analfabéta egy közszereplő.

Lehet negatívan minősíteni a közszereplőket. A Legfelsőbb Bíróság szerint ugyanis a szabad véleménynyilvánításhoz  mindenkinek joga van. Erről tanúskodik az a per, melynek most került pont a végére. Mint arról már beszámoltunk, Pleskó Pál MDF-es képviselő félművelt analfabétának nevezte Varga Zoltán MSZP-s politikust egy árpádsávos zászló kapcsán kirobbant vitában, még 2008-ban egy testületi ülésen. Varga feljelentést tett.

Pleskó: Javítani kell a politikai vitakultúránkon (Fotó: Melega Krisztián)
Pleskó: Tanulságos per volt
(Fotó: Melega Krisztián)

Több forduló után a Legfelsőbb Bíróságnál kötött ki az ügy, az ítélet már korábban megszületett, jogerőre azonban most emelkedett. Ezért hívott össze sajtótájékoztatót péntek délutánra Pleksó Pál.

Az ítélet kimondja, hogy a Magyar Köztársaság Legfelsőbb Bírósága a becsületsértés vétsége alól Pleskó Pált felmenti. Pleskó az 57 ezer forintos perköltséget, melyet Varga Zoltán által már átutalt, a katolikus templomot támogató alapítványnak ajánlotta fel.

– Az ítéletet felajánlom közcélra tanulságul. Ugyanis politikai kultúránk még igen fejletlen, érvek helyett csak vagdalkozunk, ezen változtatni kell – fogalmazott a képviselő, aki önmaga is okult a történetből.

– Szégyellem magam, azért ahogyan viselkedtem és törekszem arra, hogy ez ne forduljon elő többé, de nem kérek bocsánatot Vargától. Az ítéletnek örülök, hiszen visszaadta a becsületemet, három héttel ezelőtt ugyanis (a másodfokú bíróság döntése szerint) büntetett előéletű voltam azért, mert bírálni mertem valakit.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.