- hirdetés -

Ezzel a címmel indult ölbeli játékklub a művelődési házban.

Erre olyan szülőket és gyermekeket várnak, akik szívesen töltenének együtt egy vidám, játékos, énekes órát. A népzenei ritmusokkal gazdagítani a kicsiket, elültetni bennük a későbbi kapaszkodókat: a hintáztatók lüktetését, a mondókák ritmusát, csattanójuk nevetésének jó érzését.

Az orosházi Kerekítő ölbeli játékklub egy országos hálózat részeként működik, a Kodály-módszer alapjain nyugvó, zenepedagógusok és drámapedagógusok által kidolgozott módszertannal. Csecsemőkortól nagyóvodás korig várják a kicsiket szüleikkel, nagyszüleikkel az egyórás foglalkozásokra.

Az első fél órában az éneklés, az ölbeli játékok állnak a középpontban, a második fél órában pedig előkerülnek a játékok, a szülők pedig irányított, vagy kötetlen beszélgetésben, esetleg meghívott előadó által járnak körbe egy-egy kisgyermekeseket érintő témát. Eszközöket, gépzenét a foglalkozáson nem használnak, élő hangszermuzsika viszont minden alkalommal felcsendül, de csak figyelemfelkeltő jelleggel.

Játék az élet (klikk a képre) Fotók: Székács óvoda
Játék az élet kicsiben is (klikk a képre) Fotók: Székács óvoda

A dal- és mondókaanyag kizárólag a magyar néphagyományból merített, ezáltal egyedülálló az országban.

A foglalkozások célja: mintát adni a szülőknek arra, hogyan játsszanak gyermekeikkel úgy, hogy az mindkettejük számára közös élmény, értékesen eltöltött idő legyen. Megláttatni azt, milyen hatalmas ösztönző erő a gyermek fejlődésére nézve, ha mindezt természetes módon, szüleitől, nagyszüleitől kapja meg.

A Kerekítő ölbeli játékklub foglalkozásait hetente, pénteken 10 órától a Petőfi Művelődési Központban tartják, december 4-én meghívott előadó: dr. Szemenyei Gabriella lesz, aki a felső légúti betegségekről, az influenzáról tart előadást.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.