- hirdetés -

Az idegennyelv használatára buzdított az Amerika-hét,de a baseball és a brownie kóstoló sem maradt el.

Amerika hét volt november 30-a és december 4-e között a TÁMOP 3.1.4. pályázat segítségével a  Táncsics gimnáziumban. A rendezvényen a Táncsics diákjai mellett a környező iskolák tanulói és tanárai is részt vettek.

Rendhagyó ismerkedés Amerikával (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Rendhagyó és szórakoztató ismerkedés Amerikával (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A színes és változatos  programok között szerepeltek Amerikáról, az államok földrajzáról, kultúrájáról és történelméről szóló előadások. De nem csupán az óráké volt a főszerep, hiszen az amerikaiakat nem úgy ismerjük, mint egy komoly, zárkózott népet, így nem maradhattak el a játékok és az élvezet sem. A gimnáziumban tanító angol lektor, Timothy Lehman vezetésével tanár-diák baseball-meccsen vehettek részt a diákok, a tanárok és szülők is.

Az amerikai gasztronómiát Sweet minutes néven egy süteménysütő verseny népszerűsítette, és a muffin és brownie kóstoló sem maradt el. A hét zárónapján Timothy Lehman vezetésével angol nyelvű irodalmi előadást tekinthettek meg az érdeklődők a gimnázium zsibongójában.

Nyelvről, kultúráról szólt a hét
Nyelvről, kultúráról szólt a hét

X-class és diplomataélet

A diákokon túl a tanárok is hasznos programok részesei lehettek, többek közt előadást hallhattak az x-class-ról, egy multimédiás oktató rendszerről, mely segítségével digitális tananyagokat használhatnak  a pedagógusok szinte bármilyen tanórán. A rendszert a bemutató után ki is próbálták a tanárok. Meghallgathatták ezen túl Mr. Jon Martinson, az Amerikai Nagykövetség politikai attaséjának, „Egy amerikai diplomata élete” című előadását is.

Ahogy azt Blahó János iskolaigazgató megfogalmazta, a program célja a hiánypótlás. Méghozzá a hatékony nyelvtanulás hiányának pótlása városunkban. Legalább egy idegennyelv tudása elengedhetetlen feltétel az életben való boldoguláshoz.

A diákoknak az Amerika-héten lehetőségük volt a kreatív és színvonalas programok alatt a feloldódásra, így gátlás nélkül gyakorolhatták az angol nyelv használatát.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.