- hirdetés -

A városi képviselő-testület üléseit eddig is élőben közvetítettük, írásban és képekkel. Most változik a helyzet: indul a videós közvetítés.

Megmarad az írásos forma is, hogy aki lemaradt az élő adásról, vissza tudja olvasni a korábbi eseményeket. Az Orosházi Városi TV online testületi ülés közvetítését itt az OrosCafé.hu-n láthatják péntek reggel 9 órától, amelyhez várjuk a kommenteket is.

– Ezzel a technológiával más, külső helyszínről is tudunk élő közvetítést továbbítani, amelynek egyetlen technikai feltétele, hogy a helyszínen legyen nagy sebességű internetkapcsolat. Bízunk benne, hogy a mostani tesztadás sikeres lesz, és tovább fejleszthetjük ezzel a szolgáltatással az Orosházi Média Kft-t – mondta Poór Csaba, ügyvezető igazgató.

Az orosházi testületi ülések online videós közvetítéséhez a 2007 márciusában indult Ustream-et vesszük igénybe, amely több, mint 2 millió regisztrált felhasználójával 1.5 millió óránál is több élő közvetítésen van túl. Az USA-ban már komoly hírneve van, hiszen a 2008-as elnökválasztás idején is nagy szerepet játszott a jelöltek kampányában. A Ustream alapítója közt egy magyar, Dr. Fehér Gyula is szerepel, aki a West Point Katonai Akadémián találkozott két amerikai társával.

A technológiát persze az USA-ban vitték sikerre, mi pedig hazahozzuk önöknek, Orosházára, az OrosCafé.hu oldalaira. Az iPhone-tulajdonos felhasználóink az ingyenes Ustream-alkalmazás letöltése (iTunes link) és telepítése után mobilkészülékükön is nyomon követhetik a közvetítést.

Ne feledjék: testületi ülés élőben, képpel, hanggal és szövegben péntek 9 órától.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.