- hirdetés -

Egyébként pedig már túl vannak a 20 ezer adagon.

Illyés Gábor és csapata a múlt hétvégén, úgy mint eddig ételosztást szervezett. Egy hete a Csilla büfé és az Anno söröző biztosította a helyszínt az ételosztásnak. Ez utóbbival együtt idén már 20 ezer adag ételt főzött Illyés Gábor és csapata az orosháziaknak. Nagyban köszönhető ez a támogatóknak, köztük Majsai Zoltánnak, aki az egész év folyamán aktívan segítette e nemes kezdeményezést.

– Minden egyes alkalommal egyre többen jönnek el az ételosztásokra, hogy vigyenek egy tál meleg ételt. Vannak köztük, akik egyedül élnek és vannak családok, akik kevés pénzből élik mindennapjaikat. Többször kapunk olyan megjegyzéseket, hogy azok is beállnak a sorba, akik nem is lennének rászorulva. Úgy gondolom, nem a mi dolgunk eldönteni, ki a rászoruló és ki nem. Mi csak főzünk és örülünk, hogy adhatunk – nyilatkozta Illyés Gábor.

A húszezredik adag tiszteletére ismét vendégszakácsok segítettek az osztásban és a főzésben: Tercsi József és Faragó Jenő.

Vasárnap nemcsak a gulyáságyúban, hanem üstben is főtt az étel: babgulyás, felesborsó leves és lecsó. Az ételosztások sora tovább folytatódik, a tervek szerint alig egy hónap leforgása alatt újabb 10 ezer adag étel készül majd a gulyáságyúban, nemcsak Orosházán, hanem vidéken is.

November 28-án, szombaton az Ámor sörözőnél, november 29-én, vasárnap Gádoroson, a Fő utca 8. szám alatt (a régi malomnál) a Gádorosi Mezőgazdasági Termelők Szövetsége szervezésében (1500 adag), míg december 4-én, pénteken a Szőlő körúton nyíló autó mosónál várják meleg étellel az embereket, minden alkalommal 13 órától.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.