- hirdetés -

Egy arany, egy ezüst és egy bronzéremmel zárták az orosházi aerobikosok a hazai rendezésű országos versenyt.

A versenysorozat tíz esztendős fennállása óta első alkalommal rendeztek amatőr csapatbajnoki országos fordulót Orosházán. Az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör Egyesület által rendezett megmérettetésre mintegy 240 nevezés érkezett. Sajnos az influenza járvány megtizedelte a mezőnyt így 170 versenyző lépett az Eötvös -csarnok parkettjére.

A hivatalos megnyitó előtt Rétes Edina hip-hop világbajnok tartott közös, majd egy órás bemelegítést.  Ezt követően városunk polgármestere, Németh Béla nyitotta meg a versenyt.

A résztvevő csapatok köszöntése után két kategóriában és öt korcsoportban mutatták be gyakorlataikat a csapatok. A 6-7 esztendős apróságoktól kezdve egészen a 18-at betöltött felnőtt ifjú hölgyekig mindenki igyekezett elkápráztatni a szigorú és éles szemű zsűrit, először „Dance” kategóriában.

A
A +18-as orosházi lányok produkciója aranyat ért (klikk a képre). Fotók: Kecskeméti Krisztina

A vendéglátó egyesület 10-14 éves korcsoportjában induló, „Angyalok” fantázianevű csapatának ez csak kisebb mértékben sikerült. Az ítészek a hatodik helyre rangsorolták a produkciót. Egy korcsoporttal feljebb annál jobban tetszett a „Kisbajnokok” formáció gyakorlata, amely a végelszámolásnál ezüstérmet ért.

Hasonlóan színvonalas produkciókat láthattunk „Step” kategóriában is. A négy „Kisbajnoknak” ezúttal meg kellett elégednie a bronzéremmel. Aranyérmet akasztottak viszont a +18 kategóriában induló és az edző, Zsigáné Mezei Beátát is a soraikban tudó „Amazonok” nyakába.

A szombati versennyel egy új, és nagyon szép színfolt került fel Orosháza sportéletének palettájára. A szervezésről, lebonyolításról elégedetten nyilatkozó versenybírák és szövetségi képviselők reményüket fejezték ki, hogy az aerobikosok nagy családja jövőre is randevúzik Orosházán.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.