- hirdetés -

A mezőberényi csapatnak esélye sem volt az ismét felszálló ágba került rákócztelepiek ellen.

Oh. Rákóczi Vasas – Mezőberény 4 – 1 ( 2 – 1 )

Megyei I. o. bajnoki labdarúgó mérkőzés. Rákóczitelep, 100 néző.

Vezette: Varga Z. ( Lászlai, Takács)

Rákóczi: Ökrös – Debreczeni, Baki, Boros, Németh ( Fejes 85. p.) – Pásztor, Vincze (Kánya 59. p.), Elekes ( Horváth A. 74. p.), Lovas A. – Nagy D., Lövei
Szakmai vezető: Nagy István

A győzelmi szériában levő Rákóczi a bajnokság alsó felében tanyázó Mezőberény csapatát fogadta vasárnap délután Rákóczitelepen.

A Rákóczi nekirontott ellenfelének. A 15. percben Elekes jobb oldali beadását Lovas fejelte fölé. A 20. percben Lövei 16 méteres bombáját ütötte szögletre a kapus.

Intermezzo

A 30. percben nem mindennapi esemény történt a pályán. Az ellenfél kapusa egészségügyi szünetet kért a játékvezetőtől, így öt percig állt a játék. A derék portás „dolga végeztével” ismét elfoglalta helyét a kapuban és folytatódott a mérkőzés.

A 34. percben megszerezte a vezetést a Rákóczi. Debreczeni a félpályáról indulva az alapvonalig vitte a labdát, jobb oldalról élesen lőtt középre és Lövei egy lépésről pofozta a hálóba (1-0)

A 39. percben veszélyeztetett először a vendég együttes. Wagner 22 méteres szabadrúgását védte Ökrös.

A 41. percben Lovas előrevágott labdájára saját maga startolt és a kifutó kapus felett okosan emelt az üres kapuba (2-0)

A 44. percben szépített a Berény. Gál remek labdával ugratta ki Wagnert, a csatár pontosan gurított a hosszú sarokba (2-1)

A 45. percben Elekes, Vincze összjáték után Vincze beadását Németh hibázta el.

A második félidőre visszavett a tempóból a Rákóczi. A lelkes, de szerény képességű Mezőberény mezőnyben egyenrangú partnerként futballozott.

A 76. percben eldőlt a mérkőzés. Nagy Dávid robogott el a bal oldalon, középre adott labdáját Lövei vágta a hálóba (3-1)

A 79. percben kialakult a végeredmény. Debreczeni vezette kapura a labdát, lövése a kapusról Lovas elé került, a csatár erős lövése utat talált a lábak között a hálóba, kialakítva a végeredményt (4-1)

A 84. percben Debreczeni mentett fejjel a gólvonalon, a 87. percben Nagy D. vezette a labdát a kapusba ígéretes helyzetben.

A Rákóczi sok hibával, de helyzetei egy részét kihasználva papírforma győzelmet aratott a lelkesedéséért dicsérhető mezőberényiek ellen.

Nagy István: – A sikersorozat folytatódik…

Lövei Roland, a Rákóczi csapatkapitánya: – Nehéz mérkőzésen, megérdemelten nyertünk

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.