- hirdetés -

Nagy csata helyett sima, 5 gólos győzelmet aratott az Orosháza FC a szezon utolsó bajnokiján.

Orosháza FC – ESMTK 5 – 0 ( 3 – 0 )

NB III-as bajnoki labdarúgó mérkőzés, Orosháza, Mátrai Stadion, 600 néző. Vezette: Wittmann J. (Rácz B., Horváth T.)

Orosháza: Bordás – Balogh M., Kerepeczki, Varga F., Szabó N. – Nadiu ( Gácsi 54. p.), Pardi, Lupsa ( Juhász N. 43. p.) – Baranyai (Mike 80. p.), Buza, Szabó T.
Edző: Kvasznovszky József

ESMTK: Bonica – Czakó, Nemes, Szolnoki, Pinkóczi – Agócs ( Ország 46. p.), Tvaruska, Tóth D. ( Marosfalvi 60. p.), Vörös ( Szabó G.65.p.) – Nagy G., Balogh R.
Edző: Menczeles Iván

Az Orosháza FC a listavezető pesterzsébeti ESMTK csapatát fogadta szombat délután a Mátrai Stadionban. A mérkőzés tétje az őszi elsőség volt. Csapatunkból Simon László sérülés, Nagy Attila eltiltás miatt nem állhatott rendelkezésére.

A lelátón a győzelem ellenére általában csend volt, de van aki készült
A lelátón a győzelem ellenére általában csend volt, de van aki készült (klikk a képre)

A mérkőzés egy perces gyász szünettel kezdődött. Az 59 éves korában elhunyt sportemberre, Fejes Pálra emlékeztek a szurkolók.

Az Orosháza FC a mérkőzés elején magához ragadta a kezdeményezést. A 8. percben Lupsa elől mentett az utolsó pillanatban Bonica kapus. A 13. percben adódott az első helyzet csapatunk előtt. Szabó N. mélységi passzát Buza lőtte a hosszú sarok mellé. A következő percben Lupsa emelt 30 méterről a kapu fölé.

Elindult a gólgyártás

A 20. percben Buza közelről a kapusba lőtt, a visszapattanó labdát azonban estében kotorta a hálóba (1-0)

A 25. percben Szabó N. beadását Szabó T. fejjel csúsztatta mellé. Egy perc múlva az OFC megszerezte a második találatát. Szabó Tamás a jobb összekötő helyéről célozta meg a kaput, lövése egy védőről az ellenkező oldalon helyezkedő Buza elé pattant, az apró termetű csatár mintegy 6 méterről okosan a hosszú sarokba csavarta a játékszert (2-0)

A pesterzsébetiek ritkán veszélyeztették Bordás kapuját. A 36. percben szöglet után Nemes fejelt kapu mellé.

A 40. percben Baranyai labdáját Lupsa ajtó-ablak helyzetben a kapusba rúgta. Sajnos játékosunk ennél az esetnél megsérült, cserére kényszerült.

A 45. percben eldőlni látszott a mérkőzés. Baranyai végezhetett el szabadrúgást 16 méterről, szemben a vendégek kapujával. Csatárunk nemes egyszerűséggel a bal felső sarokba csavarta a labdát (3-0)

Baranyai lő, gól! Hálóban a harmadik! (klikk a képre) Fotók: Melega Krisztián
Baranyai lő, gól! Hálóban a harmadik! (klikk a képre) Fotók: Melega Krisztián

Jött a kegyelemdöfés

A második félidőre ellaposodott a játék. Az Orosháza a három gólos előny birtokában – kissé érthetetlen módon – magára húzta ellenfelét.

Ennek ellenére a 60. percben a sárga-feketék focisulit tartottak a kissé nagy mellénnyel érkező fővárosiaknak. Pardi remekül ugratta ki a bal oldalon Baranyait, csatárunk pontosan gurított középre és az érkező Szabó Tamás könnyedén passzolta a labdát az üres kapuba (4-0)

A 74. percben megvillant az ellenfél is. Tvaruska jobb oldalról 16-ről leadott bombáját védte Bordás.

A 87. percben csapatunk feltette az i-re a pontot. Buza szöktette a jobb oldalon Szabó Tamást, házi gólkirályunk belőtt labdáját Gácsi Roland perdítette a hálóba, (5-0)

Az Orosháza FC helyenként jó játékkal, látványos gólokkal örvendeztette meg a szépszámú közönséget. A fővárosiakat elkísérő fél tucat szurkoló a kellemes napsütésen kívül sok mindennek nem örülhetett, az eddig listavezető ESMTK harmatgyenge játékot produkált.

Az NB III őszi bajnokai (klikk a képre)
Az NB III őszi bajnokai (klikk a képre)

Az Orosháza FC őszi teljesítménye – egy hullámvölgyet kiheverve – dicséretes, csapatunk az 1. helyről várja a tavaszi folytatást.

Kvasznovszky József: – Az ősz mérkőzésén helyenként jó játékkal nőttünk ellenfelünk fölé, győzelmünk egy pillanatig sem volt kétséges.

Menczeles Iván: – Az első félidőben három gólt ajándékoztunk az ellenfélnek, a másodikban próbálkoztunk, de az Orosháza kihasználta minden hibánkat. Néhány játékosom már „téli szabadságra” ment, mert elhitették magukkal, hogy őszi bajnokok.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.