- hirdetés -

Megkezdődtek a karácsonyi előkészületek városunkban, advent első vasárnapján fényárba borul a teljes belváros.

Bár az időjárás egyelőre még nem emlékeztet a téli hónapokra, a jövő hét végén advent első vasárnapja lesz, azaz ideje készülni.

A Városüzemeltetés munkatársai is dolgoznak már azon, hogy ünnepi díszben tündököljön a város. A héten kezdték el felszerelni a világító elemeket, több mint nyolcvan darabot helyeznek ki a kandeláberekre. Emellett a belvárosban több helyen fényfüzéres díszítést kapnak a legnagyobb fák, az előző évekhez hasonlóan a Katolikus templomkertben, az Eötvös iskola előtt és az Árpád kertben. Fényárban úszik majd tehát a Táncsics utca, a Rákóczi út, a Huba utca és a Kossuth utca. Újdonság lesz a piac kerítésének feldíszítése, a Rákóczi úti elemek is új fénykábeleket kaptak, valamint a Táncsics utcán is újítottak.

Szerelik az ünnepi fényeket (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Szerelik az ünnepi fényeket (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A díszkivilágítás fényei advent első vasárnapján gyulladnak fel először, a városi adventi koszorú első gyertyájának meggyújtását követően. Egészen vízkeresztig világítják majd be a város központját, ezzel is ünnepibbé varázsolva a hangulatot.

– A karácsonyi díszkivilágítás eszközei a Városüzemeltetési Zrt. tulajdonát képezik, és több éves folyamatos beszerzés eredménye – tudtuk meg Csizmadia Gergelytől, a városüzemeltetés gazdasági igazgatójától. Jelenlegi értéke mintegy 9-10 millió forint. Az éves felhelyezés és leszerelés költsége 2-2,5 millió forintot tesz ki. 6-8 ember és egy kosaras emelő gép dolgozik több mint három héten keresztül az eszközök felhelyezésén, illetve majd a leszerelésén.

És még egy jó hír a gyerekeknek: ismét lesz karácsonykor világító mesekönyv az Árpád kertben, mely az adventi koszorú és a karácsonyfa mellett várja majd az érdeklődő kicsiket és nagyokat egyaránt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.